ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
19-03-2012, ora 13:33

Traian Basescu: "Actualul premier nu mai are de facut taieri"

Articol de Alexandra Stefanescu

Presedintele Traian Basescu a declarat in cadrul emisiunii „La Taifas” moderata de Ion Cristoiu la postul B1 TV ca „actualul premier nu mai are de facut taieri, are de pus mana pe hartie si creion cu Ministerul de Finante sa vada exact daca solicitarea pe care le-am facut-o in parlament sa priveasca la salarii poate fi pusa in aplicare”.

Basescu a mentionat ca, din experienta sa, solicitarea sa privind cresterea salariilor poate fi pusa in aplicare. „Razvan (n.n. – primul ministru Mihai Razvan Unureanu) nu are decat de mers inainte. Nu mai are de luat masuri rele, are de pus ordine”, a adaugat presedintele Romaniei.

Traian Basescu nu exclude posibilitatea de a avea puncte de vedere divergente cu actualul premier: „ceea ce nu inseamna ca putem avea divergente pana la nivelul la care sa punem in insecuritate stabilitatea guvernamentala, pentru ca Romania, daca plateste vreun pret urias peste noapte, ar fi in momentul in care ar intra in instabilitate politica. Peste noapte vom afla cu cate procente ne-au crescut dobanzile la imprumuturi, peste tot, si imediat ni se reduc si rating-urile de tara, nu numai crestere de dobanzi, deci niciodata n-as duce lucrurile in situatia in care, intr-un eventual conflict cu primul-ministru, sa generez o criza guvernamentala. Ce nu mi se poate cere insa - si asta foarte multi ziaristi au refuzat s-o accepte - eu pot avea opinii diferite de ale guvernului, si asta nu inseamna ca sunt intr-un razboi cu guvernul, dar daca sunt lucruri care afecteaza populatia, tara, pozitia Romaniei, mi le exprim public fara ezitare, aa cum faceam in timpul guvernului Tariceanu. De cate ori am avut puncte de vedere diferite despre ce ar trebui sa se intample, nu am ezitat sa-mi exprim punctul de vedere, dar nici in timpul lui Tariceanu nu am incercat sa creez o criza politica, nici in timpul guvernarii cu PSD, spre exemplu, cand am avut destule puncte de vedere divergente fata de ce se intampla in unele ministere ale socialistilor”. (capital.ro)

Foto: dcnews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii