ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-01-2015, ora 10:31

Tragedie de Anul Nou: Zeci de morti intr-o busculada la Shanghai, dupa ce au fost aruncate bancnote false

Articol de Madalina Irimia
Cel putin 36 de persoane au murit si 46 de oameni au fost raniti intr-o busculada produsa la Shanghai in noaptea de Anul Nou.

Autoritatile au transmis ca incidentul care a avut loc in Piata Chenyi, pe faleza din Shanghai, reprezinta cea mai mare tragedie care a lovit China in ultimii ani, relateaza Fox News.

In busculada, au murit 25 de femei si 11 barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 36 de ani. Un comunicat al autoritatilor arata ca majoritatea celor raniti au fost transportati la Shanghai General Hospital. Printre raniti se afla si un cetatean din Taiwan si un malaezian, iar starea a 14 dintre victime este foarte grava.

Un martor citat de agentia Xinhua a povestit ca busculada s-ar fi produs atunci cand de la etajul trei al unei cladiri au inceput sa se arunce bancnote false, iar oamenii s-au calcat in picioare pentru a pune mana pe bani.

Ipoteza a fost confirmata si de un alt martor citat de New York Times, care a declarat ca au fost aruncate bucati verzi de hartie ce seamanau cu bancnote de 100 de dolari.

CCTV America, versiunea americana a radiodifuzorului de stat China Central Television, a postat imagini de pe strazile din Shanghai dupa panica, aratand gramezi de pantofi aruncate printre bancnote false.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii