A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675824.9736.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tragedia din Colectiv continua: „Unii pacienti vor sa se sinucida”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-01-2016, ora 13:11

Tragedia din Colectiv continua: „Unii pacienti vor sa se sinucida”

Articol de Cristian Amariei
Pavel Popescu, un roman care a venit tocmai din Norvegia pentru a incerca sa ajute ranitii din Club Colectiv, in aceasta perioada, spune acum ca situatia unora dintre cei raniti este ingrijoratoare, acestia avand nevoie de ajutor specializat.

"Unii pacienti sunt asa de descurajati, ca s-au gandit serios sa se sinucida. Nu au nicio informatie, nu stiu ce trebuie sa faca, unde sa ceara ajutor", a declarat Pavel Popescu, citat de b365.ro.

El a facut aceastad declaratie in contextul unei intalniri care a avut loc la Palatul Victoria intre mai multi voluntari care s-au implicat in acest caz si oficiali romani.

Ministerul Sanatatii a anuntat luni ca 19 persoane ranite in urma tragediei din Colectiv au mai ramas internate in spitale din tara si strainatate.

Principala cerinta a fost legata de constituirea unui grup operativ format din reprezentanti de la ministerele Sanatatii, al Muncii si de Interne, care "sa actioneze si sa poata verifica cu deadline-uri ce se intampla cu acesti oameni si cu masurile integrate de sprijin". Din pacate, potrivit materialului publicat de PressOne, acest grup, practic, nu functioneaza.

Iata integral declaratia facuta de Pavel Popescu despre situatia ingrijoratoare a unora din ranitii din #Colectiv.

"Nu cerem decat o echipa de 4-5 oameni reuniti intr-o camera, care sa trimita pacientii la evaluare. Aceasta evaluare trebuie facuta de un grup constant de medici, care sa-i spuna pacientului ce are de facut si sa completeze formularul cu starea de sanatate, apoi sa ii dea o carte de vizita unde sa se adreseze pentru kinetoterapie, consiliere psihologica sau ce are nevoie. Unii pacienti sunt asa de descurajati, ca s-au gandit serios sa se sinucida. Nu au nicio informatie, nu stiu ce trebuie sa faca, unde sa ceara ajutor."

Pavlos Gabriel Popovici este tanarul care a intrat din nou in focul din Colectiv pentru a-si salva un prieten in scaun cu rotile, dupa ce el reusise sa iasa afara. La doua luni de la tragedia din club, cand si-au pierdut viata 63 de persoane, Pavlos se afla inca in spital, si de fiecare data cand este vizitat de prieteni are aceeasi dorinta.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: tragedie, colectiv, traume
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii