ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-04-2014, ora 10:03

Traficul rutier, supravegheat din elicopter

Articol de Alexandra Stefanescu

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere si asigurarea fluentei traficului, aproape 1.600 de politisti de la rutiera se afla la datorie in perioada Sfintelor Sarbatori de Pasti. Traficul rutier de pe DN1 si autostrazile A1 si A2 este supravegheat cu ajutorul unui elicopter in care se afla un politist care transmite informatii echipajelor de politie rutiera aflate la sol pentru ca acestea sa poata interveni prompt in caz de necesitate.

In perioada 19-21 aprile, cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti, aproape 1.600 de politistii rutieri sunt prezenti in trafic pentru asigurarea fluentei traficului si prevenirea evenimentelor rutiere nedorite.

Echipajele de politiei actioneaza in medie, zilnic, pe 340 de tronsoane de drumuri nationale si europene, iar pentru depistarea in trafic a celor care nu respecta regimul legal de viteza si sanctionarea prompta a acestora, politistii folosesc 404 echipamente de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

De asemenea, in cursul zilei de 21 aprilie, traficul rutier de pe A1, A2 si DN 1 este supravegheat din aer cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviatie al M.A.I., in care se va afla si un politist rutier care va transmite informatii echipajelor de politie rutiera aflate la sol pentru ca acestea sa poata interveni prompt in caz de necesitate.

Totodata, conducatorii auto sunt informati permanent cu privire la conditiile de trafic rutier si eventualele rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din I.G.P.R..

Ca urmare a dispozitiei primului-ministru Victor Ponta, managementul evenimentelor deosebite din domeniul ordinii publice, transportului si asistentei medicale de urgenta, cu ocazia Sarbatorilor Pascale si a mini-vacantei de 1 Mai se realizeaza in cadrul Comitetului Strategic de Monitorizare, care este coordonat de viceprim-ministrul pentru securitate nationala Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Foto: cugetliber.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii