A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665015.2979.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traditii de Sfantul Valentin in lume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-02-2013, ora 07:22

Traditii de Sfantul Valentin in lume

Articol de Madalina Irimia

Sf.Valentin sau Ziua Indragostitilor se apropie. Nu mai este mult pana pe 14 februarie, astfel ca iti propunem sa afli cate ceva despre aceasta sarbatoare ca traditie in diferite tari.

1. Valentine's Day in Slovenia

De Ziua Indragostitilor, slovenii muncesc campul. Considerat unul dintre sfintii primaverii in Slovenia, Sf. Valentin ajuta la cresterea plantelor si florilor. Se spune ca aceasta zi este cea mai buna pentru a se da startul muncii pe podgorii si la camp. 14 februarie este ziua in care natura incepe sa se trezeasca la viata.

Ziua in care slovenii celebreaza dragostea, este de fapt, 12 martie de Sf. Gregory.

2. Valentine's Day in Japonia

Pe 14 Februarie este o traditie ca femeia japoneza sa ii ofere barbatului un dar din ciocolata. Tipul ciocolatei oferite depinde de natura relatiei.

Astfel, giri-choko (ciocolata normala, oferita "din obligatie") este oferit sefilor, colegilor si prietenilor apropiati. Honmei-choko (ciocolata fina, de calitate superioara) este pentru iubit, logodnic sau sot. Multe dintre darurile din ciocolata sunt realizate chiar de cele care le ofera.

Japonezii mai sarbatoresc si reciproca acestei zile, pe 14 Martie White Day, cand vine randul barbatilor sa ofere cadouri femeilor. Daca un barbat care a primit ciocolata de la o femeie nu "inapoiaza" cadoul este inteles gestul ca un semn de superioritate, iar daca darul oferit de barbat este egal ca valoare cu cel primit inseamna sfarsitul relatiei.

Integral pe apropo.ro

Foto: mint.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii