A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663934.9981.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Traditia romaneasca aplaudata in New York
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-12-2014, ora 09:22

Traditia romaneasca aplaudata in New York

Articol de Madalina Irimia
Dorin Negrau, singurul roman care a sustinut o prezentare in cadrul Saptamanii Modei de la New York, a captivat elita din domeniu prin interpretarea originala a motivelor traditionale transilvanene.

Senzatia de deja-vu nu e rara in lumea modei. Insa, in aceeasi masura, frumusetea acestui domeniu consta tocmai in reinventarea continua. Exact atunci cand pare ca toate ideile au fost epuizate, cineva propune o abordare proaspata care transforma si cele mai vechi formule stilistice intr-o perspectiva revigoranta. Acelasi efect l-a avut si colectia prezentata de Dorin Negrau la editia pentru sezonul primavara/vara 2015 a Saptamanii Modei de la New York.

Prin colectia denumita Duality, creatorul a adus in rand cu elita modei o varietate din motivele porturilor traditionale romanesti. Totul a fost inclus in contextul unei teme captivante, care a facut ca prezentarea sa para, mai degraba, un basm vizual decat o succesiune de creatii vestimentare. Tema colectiei rezida in dualitatea oamenilor, una dintre muze fiind chiar mitul Dracula. Prezentarea a avut loc in ultima zi a evenimentului (11 septembrie), la Lincoln Center, designerul roman fiind programat in aceeasi zi cu show-urile a doua brand-uri definitorii pentru moda americana, Ralph Lauren si Calvin Klein, precum si cu cel al atelierului francez J. Mendel. Prezentarea lui Dorin Negrau a oferit o perspectiva proaspata in scena modei si a cucerit presa si invitatii avizati prin naturaletea, detaliile si personalitatea rochiilor.

Dorin Negrau a stiut sa redea esenta si inocenta portului romanesc. De altfel, nu este o tema aleasa aleatoriu, ci una foarte adanc inradacinata in originile sale transilvanene. Inspiratia pentru aceasta colectie sunt chiar broderiile facute de bunica designerului, cand aceasta isi jelea fratele disparut pe frontul de lupta din Rusia. Pentru autenticitate, centurile brodate cu margele au fost realizate de catre mesteri traditionali din zona Bistrita. De asemenea, este de remarcat ca unele rochii din colectie au fost purtate cu pantofi barbatesti, ceea ce nu subliniaza doar tema dualitatii, ci si o realitate a vremurilor trecute. Tema dualitatii este evidenta si prin faptul ca broderiile care au ornat rochiile, marama purtata pe cap si accesoriile precum cerceii realizati de Aldona Pintea, in exclusivitate pentru aceasta colectie, au fuzionat cu materiale transparente, decupate sau chiar „dezintegrate“. Coafura intentionat simpla, asigurata de Charlie Price - Cutler, a ajutat la evidentierea tinutelor. Machiajul realizat de MAC Cosmetics New York, prin amabilitatea MAC Cosmetics Romania, a fost si el in ansamblu neincarcat, aducand in prim-plan o idee originala care face legatura cu tema vampirului. Buzele nu au fost conturate, ci au fost traversate de linii care dau senzatia unei zgarieturi.

Un alt element important in colectia Duality este semnul de respect pe care artistul a dorit sa-l exprime fata de victimele atentatelor de la 11 septembrie 2001. Elemente de doliu precum banda neagra discreta inclusa in coafura, au subliniat faptul ca evenimentul de prezentare a colectiei s-a desfasurat in data de 11 septembrie.

Sursa: capital.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii