A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817925.4579.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tot mai multe dovezi arata ca sapunul antibacterian face mai mult rau decat bine
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-04-2016, ora 09:57

Tot mai multe dovezi arata ca sapunul antibacterian face mai mult rau decat bine

Articol de Madalina Irimia
Desi folosirea sapunului antibacterian este benefica in anumite situatii, in cele din urma pot se pare ca face mai mult rau decat bine. Acesta este mesajul unui numar tot mai mare de studii care pun sub semnul intrebarii siguranta acestor produse. Acum si Agentia americana pentru siguranta medicamentelor si alimentelor (FDA) cere mai multe informatii de la producatorii de sapunuri antibacteriene pentru a lua o decizie in privinta comercializarii lor.

Aceste sapunuri s-au aflat in atentia autoritatilor de reglementare de cativa ani si chiar au fost interzice in anumite state din SUA.Daca folositi sapun antibacterian, probabil ca ati fost atras de reclamele sau eticheta care afirma ca elimina pana la 99,9% din bacterii.

Mai mult, exista cercetatori care sunt de parere ca folosirea acestor sapunuri contrbuie la aparitia unor superbacterii – cu alte cuvinte, substantele chimice din produsele antibacteriene cauzeaza mutatia bacteriilor, iar acetea devin mult mai rezistente.

Adauga la aceste informatii dovezile potrivit carora sapunul antibacterian nu iti curata de fapt mainile mai bine decat sapunul normal si apa– cel putin daca nu il folosesti timp de cateva ori – si poti intelege de ce expertii sunt de parere ca produsele de acest tip fac mai mult rau decat bine.

Un studiu prezentat la inceputul lunii aprilie la o conferinta a Asociatiei Americane de Endocrinologie a aratat ca cei mai multi cobai expusi la triclocarban (un ingredient care se gaseste in cele mai mult sapunuri antibacteriene – au transmis compusul si puilor. Mai mult, triclocarbanul afecteaza microbiomul intestinal al mamei si pe ce al copilului, un lucru ingrijorator tinand cont cat de importante sunt bacteriile pentru sanatatea organismului.

O alta substanta suspecta este triclosanul, un agent antibacterian care poate duce la perturbarea sistemului endocrin. Specialistii de la Societatea de Endocrinologie au catalogat triclosanul ca ingredient care altereaza nivelurile de hormoni tiroidieni si sexuali, precum testosteronul si estrogenul. Un studiu din 2014 a aratat ca expunerea la triclosan ar putea face oamenii mai susceptibili la infectii cu bacteria Staphylococcus.

Alte vesti proaste pentru sapunurile antibacteriene vizeaza impactul lor negativ asupra mediului. Doua studii recente de la Universitatea Marquette din Milwaukee au demonstrat ca atat triclosanul cat si triclocarbanul interfereaza cu microbii din organism si le reduce eficienta, dezvoltand rezistenta la antibiotice si medicamente.

Sfatul specialistilor este sa inlocuiti sapunul antibacterian cu unul obisnuit.
Agentia americana pentru alimente si medicamente (FDA) a cerut producatorilor de sapun antibacterian sa dovedeasca ca produsele pe baza de triclosan sunt sigure pentru sanatatea consumatorilor si mai eficiente decat sapunurile obisnuite sau vor trebui sa le scoata de pe piata. FDA va anunta decizia finala in luna septembrie.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: sapun, bacterii, studii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  08.07.2017 07:24

wh0cd718626 prevacid medicine

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii