A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662078.6578.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tot ce trebuie sa stii despre popularitatea „alimentelor grase”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-05-2016, ora 08:56

Tot ce trebuie sa stii despre popularitatea „alimentelor grase”

Articol de Madalina Irimia
Desi tot mai multi nutritionisti lauda rolul benefic al grasimilor din avocado, ulei de masline si nuc, unii dintre ei recomanda sa eviti alimentele bogate in grasimi saturate. Motivul? Acestea pot creste nivelul colesterului rau (LDL) si sunt asociate cu un risc crescut de boli de inima.

Desi unele studii sustin aceasta legatura expertii in nutritie nu au ajuns inca la un consens in acest domeniu. Mai mult, unele dintre studiile effectuate in ultimiiani nu au luat in calcul si alti factori – cum ar fi efectele negative ale carbohidratilor rafinati asupra inimii sau faptul ca aceste grasimi pot creste si nivelul colesterolului bun (HDL).

Din pacate, multa lume inca mai crede ca grasimile saturate sunt rele. Cu toate acestea, tot mai multe studii recente pun intr-o noua lumina dezbaterea. O cercetare care a implicat mai mult de 600 de mii de persoane publicata in Annals of Internal Medicine nu a gasit legaturi semnificative intre grasimile saturate si bolile de inima – ceea ce sugereaza ca nu este neaparat nevoie sa renuntam complet la alimente precum carnea rosie, untul sau laptele integral pentru a ne proteja inima. Dar inainte de a da iama in astfel de bunatati iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre grasimile saturate!

Carnea rosie

Exista o diferenta uriasa intre carnea neprocesata (de vita, miel si porc) si sortimentele procesate care includ carnati, mezeluri sau bacon. Dupa ce au analizat mai mult de 20 de studii, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca desi un consum de 100 g de carne rosie zi de zi nu poate fi asociat cu un risc mai mare a bolilor de inima, o portie zilnica de doar 50 de grame de carne procesata (echivalentul a a doua felii de salam) poate fi asociata cu o crestere a riscului de 42%. Principalul vinovat s-ar putea sa nu fie grarimile saturate in cele din urma, ci mai degraba cantitatile mari de sare (care pot creste tensiunea arteriala) si de conservanti (care ar putea conduce la intarirea arterelor) des intalnite in carnurile procesate.

Alege inteligent: incearca sa consumi o portie sau maxim doua de carne rosie pe saptamana, ceea ce nu ar trebui sa aiba un impact major asupra sanatatii tale daca ai o dieta echilibrata in restul timpului. De preferat ar fi sa consumi cea mai mare parte a proteinelor din surse care s-au dovedit benefice precum nucile si pestele gras bogat in acizi grasi nesaturati.

Continuarea pe csid.ro
     
Tag-uri:
Desi tot mai multi nutritionisti lauda rolul benefic al grasimilor din avocado, ulei de masline si nuc, unii dintre ei recomanda sa eviti alimentele bogate in grasimi saturate. Motivul? Acestea pot creste nivelul colesterului rau (LDL) si sunt asociate cu un risc crescut de boli de inima.

 

Desi unele studii sustin aceasta legatura expertii in nutritie nu au ajuns inca la un, consens in acest domeniu. Mai mult, unele dintre studiile effectuate in ultimiiani nu au luat in calcul si alti factori – cum ar fi efectele negative ale carbohidratilor rafinati asupra inimii sau faptul ca aceste grasimi pot creste si nivelul colesterolului bun (HDL).

 

Din pacate, multa lume inca mai crede ca grasimile saturate sunt rele. Cu toate acestea, tot mai multe studii recente pun intr-o noua lumina dezbaterea. O cercetare care a implicat mai mult de 600 de mii de persoane publicata in Annals of Internal Medicine nu a gasit legaturi semnificative intre grasimile saturate si bolile de inima – ceea ce sugereaza ca nu este neaparat nevoie sa renuntam complet la alimente precum carnea rosie, untul sau laptele integral pentru a ne proteja inima. Dar inainte de a da iama in astfel de bunatati iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre grasimile saturate!

 

Carnea rosie

 

Exista o diferenta uriasa intre carnea neprocesata (de vita, miel si porc) si sortimentele procesate care includ carnati, mezeluri sau bacon. Dupa ce au analizat mai mult de 20 de studii, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca desi un consum de 100 g de carne rosie zi de zi nu poate fi asociat cu un risc mai mare a bolilor de inima, o portie zilnica de doar 50 de grame de carne procesata (echivalentul a a doua felii de salam) poate fi asociata cu o crestere a riscului de 42%. Principalul vinovat s-ar putea sa nu fie grarimile saturate in cele din urma, ci mai degraba cantitatile mari de sare (care pot creste tensiunea arteriala) si de conservanti (care ar putea conduce la intarirea arterelor) des intalnite in carnurile procesate.

 

Alege inteligent: incearca sa consumi o portie sau maxim doua de carne rosie pe saptamana, ceea ce nu ar trebui sa aiba un impact major asupra sanatatii tale daca ai o dieta echilibrata in restul timpului. De preferat ar fi sa consumi cea mai mare parte a proteinelor din surse care s-au dovedit benefice precum nucile si pestele gras bogat in acizi grasi nesaturati.

 

Continuarea pe csid.ro
" title="Stiri despre consens in acest domeniu. Mai mult, unele dintre studiile effectuate in ultimiiani nu au luat in calcul si alti factori – cum ar fi efectele negative ale carbohidratilor rafinati asupra inimii sau faptul ca aceste grasimi pot creste si nivelul colesterolului bun (HDL).

 

Din pacate, multa lume inca mai crede ca grasimile saturate sunt rele. Cu toate acestea, tot mai multe studii recente pun intr-o noua lumina dezbaterea. O cercetare care a implicat mai mult de 600 de mii de persoane publicata in Annals of Internal Medicine nu a gasit legaturi semnificative intre grasimile saturate si bolile de inima – ceea ce sugereaza ca nu este neaparat nevoie sa renuntam complet la alimente precum carnea rosie, untul sau laptele integral pentru a ne proteja inima. Dar inainte de a da iama in astfel de bunatati iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre grasimile saturate!

 

Carnea rosie

 

Exista o diferenta uriasa intre carnea neprocesata (de vita, miel si porc) si sortimentele procesate care includ carnati, mezeluri sau bacon. Dupa ce au analizat mai mult de 20 de studii, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca desi un consum de 100 g de carne rosie zi de zi nu poate fi asociat cu un risc mai mare a bolilor de inima, o portie zilnica de doar 50 de grame de carne procesata (echivalentul a a doua felii de salam) poate fi asociata cu o crestere a riscului de 42%. Principalul vinovat s-ar putea sa nu fie grarimile saturate in cele din urma, ci mai degraba cantitatile mari de sare (care pot creste tensiunea arteriala) si de conservanti (care ar putea conduce la intarirea arterelor) des intalnite in carnurile procesate.

 

Alege inteligent: incearca sa consumi o portie sau maxim doua de carne rosie pe saptamana, ceea ce nu ar trebui sa aiba un impact major asupra sanatatii tale daca ai o dieta echilibrata in restul timpului. De preferat ar fi sa consumi cea mai mare parte a proteinelor din surse care s-au dovedit benefice precum nucile si pestele gras bogat in acizi grasi nesaturati.

 

Continuarea pe csid.ro
">consens in acest domeniu. Mai mult, unele dintre studiile effectuate in ultimiiani nu au luat in calcul si alti factori – cum ar fi efectele negative ale carbohidratilor rafinati asupra inimii sau faptul ca aceste grasimi pot creste si nivelul colesterolului bun (HDL).

 

Din pacate, multa lume inca mai crede ca grasimile saturate sunt rele. Cu toate acestea, tot mai multe studii recente pun intr-o noua lumina dezbaterea. O cercetare care a implicat mai mult de 600 de mii de persoane publicata in Annals of Internal Medicine nu a gasit legaturi semnificative intre grasimile saturate si bolile de inima – ceea ce sugereaza ca nu este neaparat nevoie sa renuntam complet la alimente precum carnea rosie, untul sau laptele integral pentru a ne proteja inima. Dar inainte de a da iama in astfel de bunatati iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre grasimile saturate!

 

Carnea rosie

 

Exista o diferenta uriasa intre carnea neprocesata (de vita, miel si porc) si sortimentele procesate care includ carnati, mezeluri sau bacon. Dupa ce au analizat mai mult de 20 de studii, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca desi un consum de 100 g de carne rosie zi de zi nu poate fi asociat cu un risc mai mare a bolilor de inima, o portie zilnica de doar 50 de grame de carne procesata (echivalentul a a doua felii de salam) poate fi asociata cu o crestere a riscului de 42%. Principalul vinovat s-ar putea sa nu fie grarimile saturate in cele din urma, ci mai degraba cantitatile mari de sare (care pot creste tensiunea arteriala) si de conservanti (care ar putea conduce la intarirea arterelor) des intalnite in carnurile procesate.

 

Alege inteligent: incearca sa consumi o portie sau maxim doua de carne rosie pe saptamana, ceea ce nu ar trebui sa aiba un impact major asupra sanatatii tale daca ai o dieta echilibrata in restul timpului. De preferat ar fi sa consumi cea mai mare parte a proteinelor din surse care s-au dovedit benefice precum nucile si pestele gras bogat in acizi grasi nesaturati.

 

Continuarea pe csid.ro
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii