A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832639.9135.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tot ce trebuie sa stii despre deficitul de magneziu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-12-2016, ora 09:14

Tot ce trebuie sa stii despre deficitul de magneziu

Articol de Cristian Amariei
Magneziul este un mineral utilizat de fiecare organ din corpul nostru, mai ales de inima, muschi si rinichi. Daca suferiti de oboseala inexplicabila sau senzatia de slabiciune, spasme musculare anormale si spasme ale ochilor, nivelurile scazute de magneziu din corp ar putea fi cauza. Iata care sunt principalele beneficii ale magneziului si cum aflam daca suferim de deficit de magneziu sau nu!

Putini oameni sunt constienti de rolul pe care il joaca magneziul in starea de bine a organismului nostru. Magneziul este de departe cel mai important mineral din organism, dupa oxigen, apa si produse alimentare de baza. Este mai important decat calciul, potasiul sau sodiul avand abilitatea de a le regla pe toate trei. Foarte multi oameni sufera zilnic de deficit de magneziu fara a fi neaparat constienti de acest lucru.

Deficienta de magneziu se observa cu ajutorul analizelor de sange. Cu toate acestea, doar un procent de magneziu din corpul nostru este distribuit in sange, ceea ce face ca un simplu test de sange sa nu fie tot timpul de ajuns pentru a depista cu adevarat deficienta de magneziu, chiar daca ea exista. Cel mai mult magneziu este stocat in oase si organe, unde este folosit pentru mai multe functii biologice.

Magneziul este adesea considerat in primul rand drept mineral esential pentru inima si oase, dar acest lucru este inselator. Magneziul se regaseste in mai mult de 300 de enzime diferite din corp si joaca un rol important in procesele de detoxifiere ale organismului, facandu-l esential in ajutorul oferit pentru prevenirea daunelor create de produsele chimice din mediu, metale grele si alte toxine. In plus magneziul este necesar pentru:

- Activarea muschilor si a nervilor
- Crearea de energie in corpul dumneavoastra
- Ajutorul oferit in digestia proteinelor, carbohidratilor si grasimilor
- Serveste drept bloc de constructie pentru sinteza ARN si ADN
Actioneaza ca un precursor pentru neurotransmitatori precum serotonina

Semnele precoce ale deficitului de magneziu includ pierderea poftei de mancare, dureri de cap, greata, oboseala si slabiciune. O deficienta in curs de desfasurare de magneziu poate duce la simptome mai grave, ca de exemplu:

- furnicaturi si amorteli
- contractii musculare si crampe
- convulsii
- schimbari de personalitate
- ritm cardiac anormal
- spasme coronariene

Aportul mai mare de magneziu reduce riscul dezvoltarii unui nivel de glucoza inalt si incetineste progresia de la pre-diabet, afirma studiile. De asemenea multiple studii au aratat faptul ca aportul mai mare de magneziu este asociat cu o densitate minerala osoasa mai mare atat la barbati cat si la femei ceea ce duce catre un risc mai mic de fracturi de sold.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii