A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664354.2024.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tot ce trebuie sa stii despre Postul CRACIUNULUI
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-11-2013, ora 07:12

Tot ce trebuie sa stii despre Postul CRACIUNULUI

Articol de Madalina Irimia

POSTUL CRACIUNULUI, al doilea ca importanta dupa postul Pastelui, incepe pe 14 noiembrie si se incheie pe 24 decembrie, in cele 40 de zile, cei care postesc pot manca doar produse vegetale, fara carne si produse lactate, iar in toate zilele de sambata si duminica au dezlegare la peste.

POSTUL CRACIUNULUI in bisericile ortodoxe incepe miercuri si dureaza 40 de zile, potrivit hotararii Sinodului local din Constantinopol care a avut loc in 1166, in timpul patriarhului Luca Chrysoverghi, pana atunci postul fiind de sapte zile sau sase saptamani, mai aspru sau mai usor.

Prima zi de dezlegare la peste din POSTUL CRACIUNULUI este miercuri 21 noiembrie, de sarbatoarea Intrarii Maicii Domnului in Biserica. In afara zilelor de sambata si duminica, mai sunt dezlegari la peste vineri 30 noiembrie, de sarbatoarea Sfantului Andrei, joi 6 decembrie, de sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae, joi 13 decembrie, de sarbatoarea Sfantului Ierarh Dosoftei, mitropolitul Moldovei. Ultima zi in care se mananca peste in POSTUL CRACIUNULUI este marti 18 decembrie, de Sarbatoarea Sfantului Cuvios Daniil Sihastrul.

Integral pe realitatea.net

Foto: stiri.acasa.ro

     
Tag-uri: post, Craciun, alimente
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii