A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830214.1029.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tortionarul Ion Ficior, trimis in judecata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2014, ora 13:45

Tortionarul Ion Ficior, trimis in judecata

Articol de Cristian Amariei

Tortionarul Ion Ficior va ajunge sa dea socoteala in fata judecatorilor. Fostul comandant de la penitenciarul Periprava, acuzat de moartea a peste 100 de detinuti, a fost trimis in judecata de Parchetul General. Ion Ficior este al doilea tortionar trimis in judecata pentru crime impotriva umanitatii.

Ioan Ficior, fost comandant al Coloniei de munca Periprava, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casație si Justiție, el fiind acuzat de infracțiuni contra umanitații.

Ioan Ficior a fost pus sub urmarire penala in octombrie 2013, in urma unui denunț depus de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), care il acuza de faptul ca, in perioada 1958-1963, a introdus si coordonat un regim de detenție represiv, abuziv, inuman si discreționar impotriva deținuților politici, in urma caruia au murit 103 persoane.

"Chiar daca nu era prevazuta in mod expres exterminarea deținuților politici, regimul de detenție instituit prin acte normative menționate (reducerea rațiilor alimentare, izolarea, regimul de carcera, interzicerea legaturilor cu familia, a dreptului de a primi pachete), dar si prin acțiuni ce depasesc cadrul legal (lipsa medicamentelor si a ingrijirii medicale refuzul de a acorda asistența adecvata, netratarea bolnavilor, refuzul de transfer catre spitalele penitenciar, degradarea starii de sanatate a condamnaților prin lipsa hranei, lipsa incalzirii, pedepsele aplicate discreționar si abuziv deținuților, condiții de detenție inumane, rele tratamente, bataia si alte violențe, ignorarea adreselor si sesizarilor formulate de catre deținuți), conține premisele exterminarii persoanelor deținute", se arata intr-un comunicat al Parchetului difuzat in octombrie 2013.

Integral pe realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii