ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
20-02-2014, ora 13:55

Topul judetelor cu cele mai multe insolvente in 2014

Articol de Cristian Amariei

Mai mult de 2.000 de societati comerciale au intrat in insolventa doar in luna ianuarie a acestui an, potrivit statisticilor.

Cele mai multe companii pentru care a fost deschisa procedura de insolventa in prima luna a acestui an, respectiv 350, sunt din Bucuresti, potrivit Bursa.ro.

Topul judetelor unde a fost inregistrat un numar mare de firme care au intrat in insolventa in ianuarie 2014 sunt Bihor (193), Mures (149) si Brasov (109).

Anul trecut, numarul companiilor intrate in insolventa s-a ridicat la peste 26.000, zonele cu cele mai multe astfel de cazuri fiind Bucuresti, Bihor, Brasov, Galati, Dolj si Constanta.

Numarul procedurilor de insolventa a crescut constant, de la an la an, cel mai inalt nivel inregistrandu-se in 2013.

Specialistii din domeniu sustin ca doar pentru aproximativ 3.500 de firme a fost aprobat un plan de reorganizare, in ultimii cinci ani, adica pentru circa 3% din totalul insolventelor inregistrate. Aprobarea planului de reorganizare nu garanteaza, insa, succesul procedurii, ceea ce inseamna ca rata reala de succes a reorganizarilor este mai mica de 3%.

Cele mai afectate domenii de procedura de insolventa sunt, in continuare, constructiile, imobiliarele, productia si industria textila.

     
Tag-uri: top, judete, insolvente, 2014
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii