A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675737.0752.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Topul celor mai nefericite bonusuri acordate de companii angajatilor performanti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-04-2016, ora 09:38

Topul celor mai nefericite bonusuri acordate de companii angajatilor performanti

Articol de Cristian Amariei
Angajatii sunt de multe ori tentati sa munceasca mai mult decat li se cere, in speranta ca vor fi recompensati pentru entuziasmul. Din pacate pentru ei, acesta lucru nu se intampla intotdeauna.

Ce se intampla atunci cand bonusul primit este inutil, uneori chiar jignitor? Cei de la Quora au realizat o lista a celor mai proaste recompense primite de angajatii merituosi.

David Hood, angajat al unei case de ingrijire, a beneficiat de o adevarata "serie" de bonusuri, unul mai inutil decat celalalt. "Intr-un an am primit sunca. Eu nu mananc sunca, iar cei mai multi colegi ai mei sunt evrei", povesteste Hood. "Cu alta ocazie, am primit un tricou cu sigla firmei, dar care avea cu patru numere mai mult decat masura mea. Am mai primit si o scrisoare din partea sefului meu in care mi-a gresit numele de mai multe ori, numindu-ma Danny. A fost ciudat, pentru ca lucram de multi ani acolo si eram doar cativa angajati." Povestea lui Hood nu se termina, insa, aici: "Am primit, cu ocazia sarbatorilor, un cupon pentru o masa gratis la cantina institutiei la care chiar eu eram bucatar. A fost stupid, pentru ca angajatii oricum nu isi platesc mesele. Cel mai rau a fost insa cand am primit un card de benzina in valoare de 15$ valabil la o benzinarie care era inchisa de sase luni", mai povesteste barbatul.

Steve Johnson, lucrator in cadrul unei baze militare americane, era obisnuit sa primeasca in fiecare an un curcan drept bonus pentru sarbatori. "Am trecut apoi in subordinea celor mai zgargiti oameni pe care i-am intalnit. Primul an, de Craciun, am primit doar o poza cu un curcan. A fost penibil. Anul urmator, n-am mai primit nimic."

Jay Bazzinoti, un tanar angajat in Boston, s-a bucurat atunci cand a primit din partea conducerii un plic pe care scria "Bonus pentru munca depusa". Bucuria sa nu a durat insa mult: cand a deschis plicul, Bazzinoti a gasit numai cupoane cu valoare de cativa dolari trimise de la sediul central din California. "Evident, nu am avut ce sa fac cu ele in Boston", povesteste Bazzinoti.

Poate cel mai amuzant exemplu este cel al lui Andy Warwick, un traducator care avea sarcina de a scrie cursuri de engleza pentru angajatorul sau. Cu ocazia sarbatorilor, el a primit prin posta un discount de 20% la cursurile scrise chiar de el. "Poate angajatii chinezi s-au bucurat de bonus, dar in cazul meu a fost chiar stupid", comenteaza Warwick.

Corrie Hausman, isi aminteste de anii petrecuti in retail, cand in loc de bonus compania trimitea o cutie cu 5-6 prajituri ce trebuiau impartite intre la 25 de oameni. "Partea cea mai buna? Prajiturile ajungeau de cele mai multe ori zdrobite la birou", spune Hausman.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: top, bonusuri, angajati
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii