ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-03-2014, ora 13:46

Topul celor mai NOCIVE ALIMENTE pentru corpul tau. Le consumi ZILNIC!

Articol de Madalina Irimia

Marea majoritate a oamenilor cred ca a manca sanatos inseamna sa consumi alimente cu un continut caloric scazut. Adevarul este ca nu numai cantitatea conteaza, ci si calitatea alimentelor consumate, dar si cat de sanatos este modul in care au fost preparate.

Care2.com noteaza care sunt cele mai nocive alimente:

1. Popcorn la microunde

Persoanele care lucreaza in fabrici de ambalat popcorn au dezvoltat, in timp, o forma extrem de rara de cancer pulmonar din cauza fumului inhalat. Sigiliul pungilor contine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanta care produce alte forme de cancer sau infertilitate. In plus, popcornul preparat la cuptorul cu microunde are un continut extrem de ridicat in grasimi rele si sodiu. In schimb, cel facut in casa, dupa metoda “traditionala”, este un aliment sanatos.

2. Mere tratate cu pesticide

Pentru ca nu sunt rezistente la daunatori, merele sunt stropite cu o cantitate tot mai mare de pesticide. Acelasi tratament este aplicat si pentru a rezista mai mult in magazine.

3. Sucuri acidulate

Potrivit unor studii, consumul de bauturi carbogazoase este direct responsabil de aparitia bolilor cardiovasculare, cancerului, depresiei si obezitatii. Sucurile dietetice nu fac exceptie de la aceasta regula!

4. Chipsuri

Majoritatea produselor contin extrem de mult sodiu si o cantitate mare de grasimi. Chipsurile sunt pline de acrilamida, o substanta responsabila de producerea mai multor forme de cancer si infertilitate. Aceeasi substanta se intalneste si in cartofii prajiti.

5. Rosii la conserva

Gustul nici nu se compara cu cel al rosiilor naturale! In plus, conservele contin Bisfenol A (BPA), substanta extrem de nociva, care produce malformatii ale fatului, boli cardiovasculare, obezitate, diabet, probleme cu glanda tiroida si divesre forme de cancer. Folosirea substantei a fost interzisa in fabricarea sticlutelor pentru biberoane. Foloseste rosii proaspete sau, daca este nevoie, alege suc de rosii imbuteliat in recipiente din sticla.

Citeste mai multe pe feellikecooking.ro.

Foto: theguardian.com

     
Tag-uri: rosii, conserva, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii