ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-08-2016, ora 10:15

Topul celor 40 cei mai inteligenti oameni din istorie. Einstein este pe locul doi

Articol de Madalina Irimia
Un grup format din cei mai inteligenti oameni din lume au ajutat omenirea de-a lungul timpului Recent, inginerul din Chicago Libb Thima a realizat o lista a persoanelor care au schimbat lumea.

Din lista lipsesc, insa, Charles Darwin si Stephen Hawking. Alte persoane considera ca inteligenta lui Shakespeare nu poate fi comparata cu cea a lui Marie Curie. In lista sunt incluse personalitatile cu o rata a IQ-ului peste 200.

Deoarece in timpul lui Nicolaus Copernicus nu existau testele pentru masurarea IQ-ului, Thims a utilizat metodologia COX pentru a prezice IQ-ul personalitatilor istorice.

Potrivit lui Thima, Johann Goethe este cel mai destept om din istorie, cu un IQ intre 210-225. Acesta a creat prima teorie a evolutiei, de asemenea a pus bazele chimiei si a fost un geniu literar, abilitate reflectata in opera ,,Faust''.

Recunoscutul fizician si creatorul teoriei relativitatii Albert Einstein este al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ intre 160-225.

Pe locul trei se claseaza Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician, care a realizat portretul Mona Lisei si si-a imaginat elicoptere inainte ca acestea sa fie inventate.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii