A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1731739869.223.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Topul alimentelor care lupta cu raceala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-02-2015, ora 09:24

Topul alimentelor care lupta cu raceala

Articol de Madalina Irimia
Nu e nevoie sa dai fuga la farmacie la primul semn de raceala. Poti combate raceala si fara medicamentele de sinteza. Iata un top al celor mai bune 7 alimente pe care trebuie sa le consumi in primele 3 zile.

Usturoiul este considerat cel mai puternic antigripal natural. Contine peste 20 de substante antivirale si antibacteriene. Consuma-l la fiecare masa, de preferat, iar daca nu-ti place gustul, inghite cate doi catei, ca pe pastile.

Ceapa are si ea remarcabile proprietati antivirale datorita continutului de alicina. O poti consuma in stare cruda, imediat ce ai taiat-o, sau sub forma de ceai, care se prepara punand la fiert o ceapa cu tot cu coaja. Sau fiarta, pasata si amestecata cu miere, pentru afectiunile gatului.

Supa de pui este un remediu naturist din batrani, recunoscut inclusiv de catre cercetatori ca avand proprietati antivirale. Contine agenti antiinflamatori, deblocheaza caile nazale. Asezoneaz-o cu mult patrunjel, care e foarte bogat in vitamina C.

Ghimbirul. Adaugat in limonade, in deserturi, mancaruri sau sub forma de ceai, ghimbirul e un tratament naturist excelent in raceala. Are proprietati antiinflamatoare si dezinfectante, expectorante, calmeaza iritatiile gatului, taie greata si reduce inflamatia cailor respiratorii.

Ceaiul cald. De echinacea, de macese, de soc, de catina… toate acestea contin multa vitamina C, care activeaza capacitatea de aparare a organismului. in plus, ele fluidizeaza secretiile nazale si, indulcite cu o lingurita de miere, calmeaza durerea de gat. Alt ceai medicinal foarte bun pentru gat este cel de lemn dulce, iar cimbrul si cimbrisorul rezolva mai multe neplaceri date de raceala: nas infundat, faringita, tuse, bronsita, fiind antivirale, antifungice, expectorante.

Sucul de fructe. Lamaile, portocalele si grepfrutul nu trebuie sa-ti lipseasca din casa in acest sezon rece. Sucurile acestor citrice, combinate si indulcite cu miere, sunt pline de vitamina C, previn racelile si ajuta la tratarea lor, odata contactate.

Ai observat ca durerea de gat este printre primele simptome ale unei raceli. Ei bine, ridichea neagra cu miere este, in acest caz, alimentul minune, un adevarat balsam pentru gat. Scobeste ridichea, pune in ea doua-trei lingurite cu miere si las-o peste noapte, eventual la caldura. Dimineata, ia doua lingurite din sucul adunat. Mai poti folosi, in loc de ridiche, hrean sau ceapa.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: raceala, remedii, alimente
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii