A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819491.1848.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Top flori comestibile: cele mai importante beneficii pentru sanatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-03-2015, ora 12:31

Top flori comestibile: cele mai importante beneficii pentru sanatate

Articol de Madalina Irimia
Florile comestibile se folosesc, de obicei, in bucatarie pentru gustul lor, proprietati, dar si pentru ornat. Adaugand flori in retetele culinare nu faceti doar ca o mancare obisnuita sa arate foarte bine, dar, de asemenea, le faceti mai gustoase si mai hranitoare.

Din punct de vedere istoric, multe culturi diferite au utilizat flori proaspete in preparate culinare. Petalele de trandafiri au fost foarte populare printre indienii din Asia, planta liliácea (brandusa, ceapa, crinul, lalaeaua) apare in felurile de mancare din Orient, romanii utilizau violete, iar florile de dovleac umplute au fost populare in cultura italiana si spaniola. inainte de a consuma orice tip de floare, trebuie sa va informati daca sunt comestibile.

Ca regula generala, toate florile care sunt in florarie sau cresc in gradini publice sunt necomestibile, deoarece acestea, de obicei, sunt stropite cu pesticide.

Acelasi lucru este valabil si pentru florile gasite la marginea drumului sau in locuri publice.

Florile sunt alimente vegetale naturale si, la fel ca multe alte alimente vegetale din natura, contin, de obicei, nutrienti valorosi pentru sanatatea noastra.

De exemplu, papadia contine multe elemente antioxidante, precum si flavonoide, inclusiv de patru ori mai mult beta caroten decat broccoli. Florile sunt, de asemenea, bogate in vitamine inclusiv acid folic, riboflavina, piridoxina, niacin si vitaminele E si C.

- Violetele contin rutina, un fito chimic cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii care ar putea ajuta la consolidarea peretilor capilari.

- Petalele de trandafir contin bioflavonoide, antioxidanti si vitaminele A, B3, C si E.

- Petalele florii Condurul doamnei contin licopen care lupta impotriva cancerului, un carotenoid gasit in fructe si legume si este important si pentru sanatatea ochilor.

- Lavanda contine vitamina A, calciu si fier si se spune ca este benefic asupra sistemului nervos central.

- Florile de arpagic (flori violet din ceapa) contine vitamina C, fier, sulf si au fost folosit in mod traditional pentru a ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

- Iasomia este folosita in medicina chineza ca ca un stimulent de organe, cum ar fi ficatul si plamanii, servind astfel pentru a preveni afectiunile legate de aceste organe vitale. Ajuta la imbunatatirea digestiei, de aceea este de obicei luata dupa mese. Florile sale parfumate sunt folosite in ceai, dar se pot utiliza si pentru prajituri, insa cu moderatie.

- Florile de dovleac sunt bogate in calciu, fosfor, potasiu, fier si magneziu. De asemenea, contin vitamina A, vitamina B (B1, B2, B3) vitamina C si acid folic.

Florile sunt mici, dar pot avea un impact puternic asupra organismului, mai ales in cazul in care le mancati pentru prima data. Deci ar fi indicat sa le introduceti in dieta incetul cu incetul pentru a evita orice reactie alergica sau tulburari la aparatul digestiv. Acest lucru este foarte important daca sunteti alergic la polen, deoarece florile poate agrava simptomele. Deci incercati una la un moment dat si in cantitati mici pentru a vedea cum reactioneaza corpul. Alte flori comestibile sunt galbenelele.

Ca o curiozitate stiati ca toate florile din familia Allium (praz, arpagic, usturoi) sunt comestibile si gustoase? Aromele variaza de la delicatul praz la robustul usturoi. Fiecare dintre aceste plante este comestibila.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii