A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816921.8116.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Top alimente care creeaza dependenta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-02-2016, ora 09:28

Top alimente care creeaza dependenta

Articol de Madalina Irimia
Oameni de stiinta de la Institutul National pentru Dependenta de Droguri din Statele Unite au aratat ca anumite mancaruri creeaza dependenta si determina un consum din ce in ce mai mare. Huffington Post a realizat un top al acestor alimente care dau dependenta.

Tortul. Ratingul de dependenta: 3.26

Tortul de ciocolata este consumat de majoritatea dintre noi. Un studiu chiar a sustinut ca a manca un mic dejun care este bogat in proteine si glucide ii poate ajuta pe unii sa piarda in greutate. Dar cei mai multi cercetatori sunt de acord ca tortul contine, in general, o multime de zahar si grasimi. O felie de tort de ciocolata cu glazura de ciocolata are 506 calorii si 22 de grame de grasime.

Bauturile carbogazoase. Ratingul de dependenta: 3.29

Bauturile carbogazoase nu sunt tocmai un aliment, dar Huffington Post le include si pe acestea in top.

Americanii consuma peste 6 linguri de zahar pe zi, dintre care jumatate provin din bauturi dulci. Bauturile carbogazoase au fost, de asemenea, legate de obezitate, hipertensiune arteriala si chiar cancer. Pentru a evita riscurile, cel mai bine este sa beti apa.

Cheeseburger. Rata de dependenta: 3.51

Cheeseburgerii sunt deosebit de gustosi, dar contin grasimi saturate si sodiu. Un cheeseburger Burger King are 270 de calorii, 12 grame de grasime si 630 mg de sare (aproape jumatate din doza zilnica recomandata de American Heart Association)

Cartofii prajiti. Rata de dependenta: 3.60

Sunt crocanti si deliciosi, deci te fac sa poftesti la mai multi, dar alimentele prajite in ulei, cum ar fi cartofii prajiti au fost asociati cu o substanta potential daunatoare numita acrilamida. Aceasta substanta, conform FDA, a provocat anumite tipuri de cancer la animale. In timp ce oamenii de stiinta investigheaza in continuare aceasta problema, nutritionistii sugereaza reducerea consumului de alimente prajite. O portie mare de cartofi prajiti de la McDonald contine 510 calorii si 24 grame de grasime.

inghetata. Rata de dependenta: 3.68

Faptul ca este cremoasa ii atrage pe oameni sa manance inghetata. Dar acest lucru le si dauneaza. inghetata de obicei este compusa din smantana si lapte, deci contine niveluri ridicate de grasimi saturate. Daca mananci inghetata in mod regulat, poti lua in greutate.

Prajiturile. Rata de dependenta: 3.71

Un studiu efectuat la Connecticut College pe sobolani a aratat ca prajiturile Oreo le dadea acestora aceeasi dependenta ca si cocaina. In ceea ce priveste nutritia, patru prajituri cu ciocolata contin 192 de calorii si 10 grame de grasime.

Chipsurile. Rata de dependenta: 3.73

Chipsurile impart locul 2, la egalitate in privinta dependentei pe care o provoaca, cu ciocolata. O portie de 30 de chipsuri contine 320 de calorii si 20 de grame de grasime.

Chips-urile sunt "cel mai bun prieten" al unui pasionat de gustarele. Problema este ca nimeni nu poate manca doar unul.

Ciocolata. Rata de dependenta: 3.73

Un studiu realizat la Universitatea Drexel a aratat ca ciocolata le provoaca celor care o consuma aceeasi placere pe care le-o provoaca drogurile consumatorilor. Un singur baton cu ciocolata contine 210 calorii si 13 grame de grasime.

Pizza. Rata de dependenta: 4.01

Pizza conduce in acest top. O felie de pizza contine, in general, in jur de 300 de calorii si aproximativ 10 grame de grasime. Daca adaugam si ingredientele din carne pe care le gasim in ea, vorbim de 360 de calorii si pana la 20 de grame de grasime.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: alimente, top, dependenta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii