A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818259.9929.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Top 5 fructe care trateaza lipsa de calciu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-06-2015, ora 12:26

Top 5 fructe care trateaza lipsa de calciu

Articol de Madalina Irimia
Calciul este necesar pentru buna functionare a organismului, iar lipsa lui duce la probleme serioase de sanatate. Vezi ce fructe trebuie sa mananci pentru a preveni si trata lipsa acestui nutrient.

Calciul este necesar pentru coagularea sangelui, functiile nervoase, oase, inima, par si dinti. Lipsa lui duce, printre altele, la aparitia osteoporozei, o afectiune a oaselor care afecteaza mai ales femeile. Nu ai nevoie sa iei suplimente cu calciu decat la recomandarea medicului. in rest, este de ajuns sa incluzi in dieta alimentele bogate in calciu.

Kiwi

Kiwi se numara printre fructele care contin o cantitate mare de calciu si sunt bogate in vitamina C. Le poti manca simple sau in smoothie-uri. 2-3 kiwi pe zi reduce riscul formarii cheagurilor de sange cu 18%.

Prune uscate

O cana de prune uscate contine aproximativ 80 de mg de calciu si te ajuta sa ai oase sanatoase. in plus, aceste fructe previne constipatia si regleaza tranzitul intestinal.

Caise

La fel de sanatoase sunt si caisele! Le poti consuma uscate, cata vreme nu au adaos de zahar, sau proaspete. Caisele merg perfect cu seminte si nuci.

Dude

Dudele incep sa se coaca in aceasta perioada si pe langa gustul delicios, iti ofera si o doza importanta de calciiu. O cana de dude contine 60 de mg de calciu.

Mandarine

Mandarinele sunt o sursa importanta de vitaminele C si D si calciu. O mandarina medie contine 33 de mg de calciu, iar vitamina D ajuta la absorbtia lui.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii