ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-03-2016, ora 10:50

Top 5 cele mai otravitoare flori

Articol de Madalina Irimia
Frumoase, florile ne coloreaza viata si ne bucura ochiul, dar unele dintre aceste minunate creatii ale naturii pot provoca dureri de cap, convulsii sau pur si simplu pot omori.

Potrivit cartii ”Manualul otravurilor si Plantelor daunatoare", copiii sub 6 ani sunt cei mai vulnerabili, ei reprezinta cauzele a 85 la suta din toate apelurile catre centrele de toxicologie.

Rododendroni, copacul wisteria, oleandru si ficusul sunt doar cateva dintre plantele frumoase ale caror capacitati ar putea sa va surprinda. Mai jos gasiti lista cu 5 cele mai toxice, dar si comune plante otravitoare:

Narcisa

Acesti minunati vestitori ai primaverii, galbeni (aka daffodils) si albi (jonquils), sunt, de fapt, toxici in cazul consumarii bulbilor in cantitati mari. De multe ori, oamenii confunda bulbii de narcise cu ceapa.

Semnele de intoxicatie sunt: greata, vome, crampe si diaree. Un medic ar putea recomanda hidratare intravenoasa si / sau medicamente pentru a stopa voma si senzatia de greata in cazul in care simptomele sunt severe sau pacientul este un copil.

Ficus

Cunoscut si ca smochinul inlacrimat, copacul benjamin sau planta de cauciuc infrunzita, ficusul contine in frunze si in tulpina o seva laptoasa ce este toxica.
Exista aproximativ 800 de specii de arbori ficus, arbusti si vita de vie, dintre care multe sunt crescute ca plane de ghiveci, in ghivece sau afara, dar numai in zonele calduroase unde unele specii pot creste pana la 23 centimetri.

Pericolul care te paste la atingerea unui ficus este mancarimea pielii si inflamatiile. Pentru a remedia aceste reactii, medicul prescrie medicamente pentru alergie sau antiinflamatoare.

Crizantema

De o varietate coplesitoare de culori, portocalii, galbene sau albe, aceste minunate flori pot fi regasite in multe gradinite cu flori din fata casei sau in ghivece pe balcoane.

Continuarea pe descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  07.07.2017 21:09

wh0cd490192 cialis online

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii