ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-01-2016, ora 11:48

Top 5 cele mai frecvente probleme de sanatate la nivel global

Articol de Madalina Irimia
Studiul a fost realizat in 22 de tari pe un esantion de 27.000 de respondenti. Raceala, gripa si durerile in gat ocupa primul loc.

Jumatate din populatia globului spune ca a suferit de raceala in ultimele 12 luni si peste un sfert dintre cei chestionati acuza stari de insomnie sau tulburari ale somnului. Acestea sunt rezultatele unui studiu online recent in care GfK a chestionat peste 27.000 de persoane in 22 de tari despre starile de disconfort fizic experimentate in ultimele 12 luni.

La nivel international, cele mai comune cinci afectiuni pe care cei chestionati le-au acuzat in ultimele 12 luni sunt raceala (care a fost asociata cu tuse, dureri in gat, infectii ale tractului respirator superior) sau gripa si a fost raportat de peste jumatate dintre ei, probleme cu somnul (27%), dureri musculare sau articulare din cauza unei accidentari sau a efortului excesiv (25%), probleme cu greutatea in exces (21%) si migrene sau dureri de cap severe (21%).

Top 5 cele mai frecvente probleme

Locul 1 - Raceli, gripa si dureri in gat (51% dintre respondenti);
Locul 2 - Insomnie sau tulburari ale somnului (27% dintre respondenti);
Locul 3 - Dureri musculare sau articulare (25% dintre respondenti);
Locul 4 - Probleme cu greutatea in exces (21% dintre respondenti);
Locul 5 - Migrene sau dureri de cap severe (21% dintre respondenti).

Cehii sufera cel mai mult din cauza racelilor; Suedia are cei mai multi insomniaci

Mai multe persoane din Cehia si din Rusia decat din ​​celelalte tari studiate au suferit de raceala sau de gripa in ultimele 12 luni, situandu-se la 67%, respectiv 62%. La polul opus, America si Japonia se confrunta cel mai putin cu starile gripale (ambele, situandu-se la 39%). Cand vine vorba de insomnie, Suedia are cel mai mare procent de persoane afectate (41%), urmata de Cehia si Turcia (ambele cu 40%). Natiunea a carei populatie se bucura de cel mai bun somn nocturn este Japonia, acolo unde doar 13% semnaleaza tulburari de somn.

Continuarea pe eva.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii