ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-07-2016, ora 09:21

Top 5 alimente pe care trebuie sa le consume femeile

Articol de Cristian Amariei
Vara, suntem tentate sa ne abtinem de la consumul alimentelor calorice. Fie ca vrem sa slabim, fie ca vremea calduroasa ne cam taie pofta de mese copioase, fie ca vrem sa profitam de legumele si fructele de sezon, cert este ca farfuriile sunt minimaliste, mai ales in cazul femeilor.

Insa oricat de mult ne-am dori silueta perfecta, nu trebuie sa uitam de nutrientii de baza din dieta unei femei. Iata un top al alimentelor pe care medicul nutritionist Mihaela Bilic le recomanda reprezentantelor sexului frumos care vor sa ramana sanatoase, intr-o forma de invidiat!

1. Lactatele cu un continut redus de grasime

Acestea sunt cea mai buna sursa de calciu, mineral responsabil pentru prevenirea osteoporozei.


2. Sardinele

Sunt pesti mici, care nu acumuleaza toxine, spre deosebire de alte specii si sunt recomandate pentru ca au acizi grasi esentiali, caliu si fier. Se recomanda sa se manance cu tot cu oase pentru continutul lor de calciu.

3. Soia

Boabele coapte de soia sunt o gustare perfecta si abunda in fitoestrogeni, elemente recomandate pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare si a cancerului de san.

4. Rosiile

Pentru ca tot e sezonul lor, puteti consuma zilnic salate din care sa nu lipseasca tomatele. Contin licopen, care poate amana imbatranirea. Acesta se absoarbe mai repede daca rosiile sunt combinate cu putin ulei de masline extravirgin.

5. Ciocolata

Acum o puteti savura in diverse sortimente de inghetata care va satisfac pofta de dulce. Insa beneficiul in cazul ciocolatei vine si din antioxidantii din cacao, solutie antiaging dovedita.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: femei, dieta, alimente
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii