STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
09-03-2015, ora 10:33
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Top 5 alimente bogate in fibre
Articol de Madalina Irimia Fibrele nu previn doar constipatia, ci iti ajuta organismul sa functioneze bine. Afla ce alimente sunt bogate in fibre.
Consumul ridicat de fibre a fost asociat cu reducerea riscului bolilor de inima, a diabetului si a unor tipuri de cancer, potrivit yahoohealth.com. Pe langa faptul ca ajuta sistemul digestiv, scade colesterolul rau, regleaza nivelul de zahar din sange si te ajuta sa iti tii greutatea sub control.
Noi studii au aratat, de altfel, ca oamenii care consumau aproximativ 30 de grame de fibre pe zi slabeau mai mult decat cei care tineau diete. tine cont, insa, ca nu este de ajuns sa mananci multe fibre, ci este indicat sa bei si apa, ca sa beneficiezi mai bine de proprietatile lor.
Semintele de chia
30 de grame de seminte de chia contin aproximativ 9.8 grame de fibre. Le poti adauga uscate, in smoothie-uri, sau le poti consuma dupa ce le-ai lasat la hidratat cateva ore.
Fasolea
O jumatate de cana de fasole gatite contin 9.5 grame de fibre. Evita sa mananci fasole din conserva. Vei beneficia de proprietatile lor daca vei cumpara fasole uscata din piata si o gatesti tu.
Mazarea
O jumatate de cana de mazare contine 8 grame de fibre si multa vitamina K, un nutrient care activeaza calciul din organism, facandu-l mai usor de asimilat de oase.
Murele
Murele nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase. O cana din aceste fructe contine 7.6 grame de fibre. Le poti consuma si congelate, pentru ca nu isi pierd din proprietati.
Pastele integrale
Pastele integrale te scapa de senzatia de foame si iti asigura si o cantitate importanta de fibre. O cana de spaghete gatite, de exemplu, contine 6.3 grame de fibre.
Sursa: unica.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email