A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662064.3506.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Top 5 alimente bogate in fibre
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-03-2015, ora 10:33

Top 5 alimente bogate in fibre

Articol de Madalina Irimia
Fibrele nu previn doar constipatia, ci iti ajuta organismul sa functioneze bine. Afla ce alimente sunt bogate in fibre.

Consumul ridicat de fibre a fost asociat cu reducerea riscului bolilor de inima, a diabetului si a unor tipuri de cancer, potrivit yahoohealth.com. Pe langa faptul ca ajuta sistemul digestiv, scade colesterolul rau, regleaza nivelul de zahar din sange si te ajuta sa iti tii greutatea sub control.

Noi studii au aratat, de altfel, ca oamenii care consumau aproximativ 30 de grame de fibre pe zi slabeau mai mult decat cei care tineau diete. tine cont, insa, ca nu este de ajuns sa mananci multe fibre, ci este indicat sa bei si apa, ca sa beneficiezi mai bine de proprietatile lor.

Semintele de chia

30 de grame de seminte de chia contin aproximativ 9.8 grame de fibre. Le poti adauga uscate, in smoothie-uri, sau le poti consuma dupa ce le-ai lasat la hidratat cateva ore.

Fasolea

O jumatate de cana de fasole gatite contin 9.5 grame de fibre. Evita sa mananci fasole din conserva. Vei beneficia de proprietatile lor daca vei cumpara fasole uscata din piata si o gatesti tu.

Mazarea

O jumatate de cana de mazare contine 8 grame de fibre si multa vitamina K, un nutrient care activeaza calciul din organism, facandu-l mai usor de asimilat de oase.

Murele

Murele nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase. O cana din aceste fructe contine 7.6 grame de fibre. Le poti consuma si congelate, pentru ca nu isi pierd din proprietati.

Pastele integrale

Pastele integrale te scapa de senzatia de foame si iti asigura si o cantitate importanta de fibre. O cana de spaghete gatite, de exemplu, contine 6.3 grame de fibre.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: sanatate, alimente, fibre
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii