A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817806.3149.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Top 10 probleme de sanatate ale „generatiei Google”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2015, ora 11:14

Top 10 probleme de sanatate ale „generatiei Google”

Articol de Madalina Irimia
Sa recunoastem: multi dintre noi pierdem ziua stand pe un scaun, la birou, cu ochii atintiti in monitorul calculatorului, cu degetele pe tastatura si picioarele nemiscate pentru ore in sir, pana cel mai probabil simtim furnicaturi si nevoia de a ne trosni incheieturile.

Din pacate, in ciuda acestor efecte neplacute, majoritatea suntem legati de un calculator, de internet si de tot ceea ce presupune mediul virtual, iar aceste activitati zilnice ne pot expune unor boli mai mult sau mai putin cunoscute.

Iata 10 astfel de afectiuni care se afla in stransa legatura cu navigarea pe internet si statul pe scaun pe o perioada indelungata in fata calculatorului:

1. Sindromul de ochi uscat – apare in urma privitului intens la monitor si clipitul rar. O solutie ar fi folosirea picaturilor de ochi, dar si clipitul mai des si odihnirea ochilor pentru 2-3 minute, la un interval de jumatate de ora.

2. Anxietate si ipohondrie – unii avem tendinta de a ne interpreta, pe cont propriu, anumite semnale transmise de corp, cum ar fi durerile de exemplu, insa la fel de multi avem tendinta de a fi prapastiosi, de a exagera, chiar daca durerea nu este prea mare. Cu atatea informatii pe internet despre “n” boli, linia intre ipohondrie si realitate este destul de fina. Multumita acestei invetii minunate numita internet, un nas care curge se transforma peste noapte, la un simplu Google in polipi nazali.

3. Dureri de cap – care pot fi de 3 feluri: cefalee (cauzata nu de stres, ci mai degraba de intepenirea gatului sau ochilor si care persista de la 30 de minute pana la o saptamana), dureri cronice de zi cu zi (care apar 15 zile sau mai mult pe luna, timp de cel putin 3 luni) si migrene (cauzate de stresul fizic si emotional, oboseala, variatiile de temperatura si excesul de cafea, tutun si alcool).

4. Dureri de spate – pozitia incorecta la birou poate duce la dureri crunte de spate, in special daca greutatea depaseste limita normala, fumati si nu prea obisnuiti sa faceti miscare. La cate ore petrecem pe facebook, twitter si alte retele de socializare, plus ca mai avem si prostul obicei de a rontai tot timpul ceva…nu e de mirare ca ne ingrasam vazand cu ochii iar spatele tipa de durere si cere cateva exercitii de recuperare.

5. Tromboza venoasa – cine calatoreste cu avionul, probabil a observat acel mesaj de avertizare din cabina, care defineste aceasta afectiune si recomanda miscarea picioarelor si hidratarea corespunzatoare pe parcursul calatoriei. Tromboza venoasa este, in linii mari, o afectiune a sangelui, care consta in formarea de cheaguri de sange, care impiedica circulatia sangvina si blocheaza transportul de oxigen si substante nutritive catre organele vitale din organism.

Continuarea pe csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii