A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727618860.8252.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Top 10 cele mai sanatoase bauturi pentru vara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-07-2014, ora 07:08

Top 10 cele mai sanatoase bauturi pentru vara

Articol de Madalina Irimia

Pentru a te mentine in forma cat mai buna vara, medicii si nutritionistii recomanda renuntarea la bauturile cu continut ridicat de alcool, zahar sau bauturile acidulate in exces. Alcoolul si zaharul te deshidrateaza mai rapid, iar pielea ta este mai sensibila in fata radiatiilor ultraviolete.

Iata care sunt cele mai naturale optiuni de sezon, top 10 cele mai sanatoase bauturi pentru vara.

10. Suc de rosii

Bogat in vitamine si minerale, sucul de rosii natural este cea mai buna solutie pentru a lupta cu deshidratarea fara sa bei cantitati foarte mari de apa. Licopenul, substanta ce da culoarea rosiilor este un antioxidant puternic, cu efecte de prevenire a numeroase tipuri de cancer.

9. Suc de mere

Sucul de mere natural, fara aditivi, este bogat in potasiu, reduce nivelul colesterolului "rau" si grabeste eliminarea toxinelor din ficat si rinichi. Sucul de mere are insa un continut caloric ridicat, deci nu-l bea ca pe apa.

8. Vin rosu

Medicii sunt de acord ca bauturile alcoolice tari trebuie evitate vara, iar dintre cele mai slabe vinul este cea mai naturala si mai sanatoasa bautura. Un pahar de vin rosu pe zi poate preveni aparitia bolilor cardiace si contine antioxidanti.

7. Suc de portocale

Continutul ridicat de vitamina C din sucul de portocale il recomanda drept o bautura de vara excelenta, dar nu uita ca pentru un pahar de suc proaspat pot fi folosite pana la 10 portocale, deci numarul de calorii nu este tocmai neglijabil.

6. Suc de struguri

Cu aceleasi efecte bune asupra inimii si arterelor ca si vinul rosu, sucul de struguri fara conservanti poate avea si un efect laxativ ce impiedica retinerea toxinelor in corp pentru prea mult timp si poate reduce aciditatea in stomac.

5. Suc de rodii

Sucul natural cu cel mai ridicat continut de antioxidanti, compusi ce si-au demonstrat efectele de prevenire a cancerului, este cel de rodii. Daca nu ai la indemana rodii pe care sa le storci singura, cauta un suc fara aditivi sau zahar, obtinut din rodii cultivate organic.

4. Suc de merisoare

Merisoarele raman una dintre cele mai putin apreciate comori naturale in tara noatra. Beneficiile mult laudatului suc de "cranberry" includ un continut ridicat de antioxidanti, vitamina C si un efect puternic de prevenire al infectiilor urinare.

3. Suc de afine

Cu un continut de calorii foarte mic fata de cele mai multe sucuri de fructe, cel de afine este bogat in vitamina C, dar si in fibre. Este ideal sa-l bei proaspat, pentru a obtine cele mai bune efecte de pe urma acestor fructe de padure.

2. Ceai verde

Ceaiul verde este un campion al prevenirii multor afectiuni, cu un continut ridicat de antioxidanti si cu efecte dovedite impotriva imbatranirii organismului. Il poti prepara in cantitate mare, apoi il poti raci si bea in combinatie cu orice suc de fructe, cu felii de lamaie sau cu putina miere pentru o bautura de vara sanatoasa si delicioasa.

1. Apa cu gheata

Cea mai valoroasa bautura vara este apa, ce te protejeaza cel mai bine impotriva deshidratarii. Nu este recomandat sa bei apa foarte rece atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate: amesteca 2/3 apa la temperatura camerei cu 1/3 apa de la frigider si adauga unul sau doua cuburi de gheata pentru a te racori si a te hidrata corect. Cantitatea de apa necesara organismului creste vara, deci bea mai multa acum, chiar daca in celelalte anotimpuri bei cate 2 litri pe zi.

Sursa: eva.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii