ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-02-2015, ora 11:38

Top 10 cele mai bune surse de proteine

Articol de Madalina Irimia
Sunt “n” alimente cu continut bogat in proteine, incat ne-a fost destul de dificil sa intocmim un top 10 al celor mai bune alimente cu continut crescut de proteine. insa inainte de a va dezvalui acest top, sa aflam de ce sunt atat de importante proteinele in alimentatie.

Proteinele la micul dejun sunt foarte importante pentru ca ne furnizeaza energia de care avem nevoie pe parcursul zilei si ne confera starea de satietate, astfel incat sunt esentiale pentru persoanele care doresc sa slabeasca, dar si pentru cei care doresc sa isi creasca masa musculara.

Din pacate, majoritatea oamenilor sare peste micul dejun, uneori chiar si peste pranz, si mananca doar seara, tarziu, cand ajunge acasa, si atunci face probabil cea mai proasta alegere pentru corp, si anume consuma alimente grase, dulciuri si alcool, care incetinesc metabolismul si favorizeaza depunerile de colesterol „rau” in orgasnim, crescand astfel riscul de boli cardiovasculare, diabet si obezitate.

Acestea fiind spuse, sa aflam care sunt alimentele cu cel mai crescut nivel de proteine:

1. Soia contine nu doar multe proteine, dar multe minerale, vitamine si fibre. La 100 de grame de boabe mature de soia, prajite uscat (fara ulei) avem 39,58 g proteine, la 100 g de boabe mature de soia, fierte avem 16,64 grame de proteine.

2. Ouale – ieftine si pline de proteine; consuma-le intregi, cu tot cu galbenus si albus pentru a beneficia de bogatia de proteine (un ou intreg mediu - 46 g - prajit contine 6,26 g proteine).

3. Somon – sursa importanta de proteine si acizi grasi Omega 3, nutrienti esentiali petnru mentinerea sanatatii.

4. Branza de vaci – 16 grame de proteine la jumatate de cana de branza si gust de-li-cios! Amestecata cu fructe sau legume este si mai buna si ofera toate substantele nutritive de care avem nevoie, plus o mare cantitate de proteine.

5. Carnea de vita – plina de aminoacizi, blocuri de proteine care ajuta la dezvoltarea tesutului muscular, zinc, fier, magneziu si alti nutrienti importanti.

6. Iaurtul – 16 grame de proteine la o cana de iaurt. Suna bine, nu-i asa? De asemenea, aceste iaurturi au cantitzati duble de proteine si folosesc jumatate din cantitatea de zahar folosita in cazul altor iaurturi obisnuite.

7. Sardinele – proteine, Omega 3, vitamina D – pe toate le gasim in banalele sardine. Mare grija totusi sa le consumati din surse sigure. Cel mai indicat este sa le consumati proaspete.

8. Proteine din zer – este alegerea de top a culturistilor si probabil va ramane asa pentru mult timp de-acum incolo. Potrivit unor sondaje realizate in randul sportivilor, proteinele din zer sunt cele mai eficiente in dezvoltarea masei musculare.

9. Carne alba de pui sau curcan – se gateste rapid, este ieftina si este o sursa grozava de proteine.

10. Fructele in coaja lemnoasa – constituie gustarea ideala, sunt practice si nu sunt perisabile, spre deosebire de o ciocolata de exemplu. Migdalele, nucile, fisticul, cajuu, alunele de padure sunt excelente surse de vitamine, minerale, grasimi sanatoase si fibre si pot fi luate oriunde, le poti uita in birou, in ghiozdan sau in dulpa pentru mult timp ca tot la fel de gustoase si pline de beneficii vor fi.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii