ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-11-2014, ora 13:02

Titus Corlatean si-a anuntat DEMISIA: „L-am informat pe premier ca am decis sa imi depun mandatul de ministru de Externe”

Articol de Cristian Amariei
Ministrul Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionand ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul al doilea.

Declaratiile lui Titus Colatean:

- Dupa cum este cunoscut, MAE a informat in ultimele zile, inclusiv pe parcursul weekendului, in legatura cu masurile adoptate pentru sprijinirea in cat mai bune conditii a turului doi al alegerilor prezidentiale.

- MAE a pus la dipozitia BES o echipa de aproximativ 800 de diplomati pentru suplimentarea birourilor sectiilor de votare.

- Am anuntat cresterea numarului de cabine in sectiile de vot.

- Institutia MAE a facut si va continua sa faca tot ce este necesar si legal pentru exercitarea dreptului la vot in strainatate.

- Dupa hotararea BEC adoptata martea trecuta, am fost informati de aparitia unui al doilea comunicat al BEC. in noaptea de vineri spre sambata, la 23.58, am primit la sediul MAE un comunicat si o adresa in care BEC ne comunica inexistenta unui impediment legal referitor la organizaea unor noi sectii de votare in strainatate.

- Ca ministru am obligatia sa asigur respectarea legalitatii. L-am informat pe premier ca am decis sa-mi depun mandatul de minstru al afacerilor externe.

Potrivit unor surse oficiale, Corlatean nu si-a depus inca demisia, dar premierul Victor Ponta a fost informat despre intentia ministrului de a demisiona.

Saptamana trecuta, in Bucuresti si in mai multe orase ale tarii au avut manifestatii de protest fata de modul in care a fost organizat votul in diaspora la primul tur al prezidentialelor, manifestatiile avand si un caracter antiguvernamental.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut, de doua ori, demiterea lui Corlatean.

Sursa: mediafax.ro
Foto: paginaeuropeana.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii