A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736143188.4388.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tinerii se organizeaza pe Facebook ca sa plece in „Pokemoniada”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-07-2016, ora 10:56

Tinerii se organizeaza pe Facebook ca sa plece in „Pokemoniada”

Articol de Cristian Amariei
Se plimba kilometri intregi, cu un ochi la drum, cu celalalt la ecranul telefonului. Sunt vanatorii de Pokemoni, tineri care cauta in parcuri, pe strazi, in cladiri creaturi pe care sa le prinda, sa le creasca si sa le antreneze. „Pokemoniada” este organizata, in orasele mari, pe grupuri pe reteaua de socializare Facebook, unde sute de oameni schimba ponturi.

Marile parcuri din Bucuresti sunt pline de grupuri de prieteni sau cupluri care nu se mai plimba pur si simplu ci stau cu telefonul in mana si prind pokemoni. Este jocul momentului si a captivat zeci de mii de tineri din intreaga tara.

In Parcul Expozitiei din Iasi, zeci de tineri au iesit la vanatoare. Pe banci, dupa copaci, langa statui, sunt cateva din locurile unde cu telefoanele in mana, tinerii vaneaza pokemoni. Dragos e unul dintre primii ieseni care si-au instalat aplicatia.

„Ceea ce au vrut ei sa promoveze a fost miscarea, socializarea dintre oameni si din cate se poate observa are foarte mare efect asupra multor oameni”, a spus Dragos Bucur.

Reticenti la inceput, rand pe rand, prietenii sai si-au instalat jocul.

Jucatorii se strang in anumite locuri unde folosesc ceea ce ei numesc „praf de ademenit pokemoni" pentru a prinde cat mai multi. Evenimente in astfel de locuri organizate pe Facebook strang sute de oameni in parcurile din orasele mari.

Ce este Pokemon Go?

„Pokémon Go”, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo in domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabila frenezie pe plan mondial in randul posesorilor de tablete si smartphone-uri, bucurandu-se, la doar cateva zile dupa lansare, de un succes fenomenal, relateaza News.ro.

Jocul „Pokémon Go” utilizeaza GPS-ul si ora afisata de telefonul mobil pentru a detecta locul si momentul in care utilizatorii se afla in joc si genereaza personaje din jocul „Pokemon” care apar in jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca acestia sa incerce sa ii prinda.

Pe masura ce utilizatorul se misca, mai multe tipuri de „Pokémoni” apar in jurul lui, in functie de locul si momentul in care acesta se afla. Jocul ii incurajeaza pe utilizatori sa se deplaseze si sa calatoreasca in lumea reala pentru a prinde „Pokemonii” din joc. Aceasta combinatie dintre un joc si lumea reala cu care interactioneaza este cunoscuta sub numele de „realitate augmentata”.

In apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeste o notificare si camera foto a acestuia se declanseaza, facand sa apara un monstru” in cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-si fotografia „captura” acolo unde a gasit-o.

Jocul „Pokémon Go” se desfasoara intr-un univers populat cu creaturi exotice si puternice - acestea pot sa semene cu sobolani, serpi, dragoni, dinozauri, pasari, oua, copaci si chiar sabii. in acel univers, oamenii, denumiti „antrenori”, calatoresc in jurul globului pentru a imblanzi acele creaturi si, intr-o maniera care genereaza intrebari etice, le folosesc punandu-le sa lupte unele impotriva celorlalte.

Prima generatie a jocului ”Pokémon” a inceput cu 151 de creaturi, insa, de atunci, catalogul acestora s-a extins la peste 720. in jocul ”Pokemon Go” doar cele 151 de creaturi originale sunt disponibile.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii