ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-11-2016, ora 10:21

Tigarile electronice pot ajuta la combaterea riscului de ingrasare dupa renuntarea la fumat (studiu)

Articol de Madalina Irimia
Oamenii de stiinta din Marea Britanie si Noua Zeelanda au anuntat un nou beneficiu al tigarilor electronice in cazul fumatorilor care doresc sa se lase de acest obicei. Acestea pot ajuta la controlul apetitului si la limitarea cresterii in greutate, de multe ori asociata cu perioada de dupa renuntarea la fumat, informeaza Reuters.

Intr-un articol publicat in jurnalul Nicotine & Tobacco Research, cercetatorii au explicat ca nicotina din tigari este cea care ii face pe fumatori mai putin predispusi sa manance in exces si au sugerat ca tigarile electronice, care contin nicotina dar nu si tutun, pot ajuta la prevenirea supraalimentarii dupa ce acestia se lasa de fumat.

Tigarile electronice, care incalzesc lichide ce contin nicotina si arome si le transforma in vapori ce sunt inhalati, au devenit la scurt timp dupa aparitia lor in magazine o piata estimata la circa 7 miliarde de dolari, in 2015.

Despre fumatul tigarilor cu tutun, care conduce la boli fatale, se cunoaste ca acestea suprima apetitul, iar fumatorii sustin de multe ori ca fumeaza pentru a-si mentine greutatea. Odata ce renunta la fumat, multi se plang de faptul ca se ingrasa.

''Cresterea in greutate ii opreste pe multi fumatori sa se lase, asa ca trebuie sa cautam moduri alternative de a-i ajuta sa-si controleze greutatea si in acelasi timp sa fie indepartate riscurile asociate tutunului'', a declarat Linda Bauld, profesor in cadrul Universitatii Stirling si director general adjunct la ''UK Centre for Tobacco and Alcohol Studies''.

Multi specialisti in sanatate publica considera ca tigarile electronice sunt o alternativa la fumat cu riscuri scazute, insa unii dintre ei pun la indoiala siguranta acestora pe termen lung si subliniaza ca nu sunt in totalitate lipsite de riscuri. Bauld a precizat, insa, ca ''pentru fumatori, beneficiile tigarilor electronice depasesc riscurile''. De asemenea, aceasta a mentionat ca echipa sa nu a gasit nici o dovada care sa promoveze ideea ca acestea ar putea ajuta si persoanele nefumatoare sa-si pastreze silueta.

Oamenii de stiinta sustin ca pentru fumatorii care doresc sa renunte la acest obicei si le e teama ca se vor ingrasa sunt indicate tigarile electronice cu arome de mancare, ce pot simula senzatiile percepute in timpul mancatului, mai arata sursa citata.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii