A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833439.8813.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tiberiu Nitu cere modificarea legislatiei privind ridicarea imunitatii parlamentarilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
12-03-2015, ora 14:09

Tiberiu Nitu cere modificarea legislatiei privind ridicarea imunitatii parlamentarilor

Articol de Cristian Amariei
Procurorul general Tiberiu Nitu sustine ca este necesara modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, in legatura cu procedurile de ridicare a imunitatii parlamentarilor vizati de anchete penale.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Ministerul Public a formulat in septembrie 2014 o serie de propuneri Guvernului Romaniei, iar in martie 2015, Camerei Deputatilor.

"Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Tiberiu-Mihail Nitu, considera ca este necesara modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor si a Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala. in acest sens, Ministerul Public a formulat, in septembrie 2014, o serie de propuneri Guvernului Romaniei, iar in martie 2015, Camerei Deputatilor.

Propunerile Ministerului Public au in vedere asigurarea celeritatii acelor proceduri parlamentare care influenteaza cursul procedurilor judiciare, precum si stricta delimitare a intinderii atributiilor autoritatii legislative in cadrul acelorasi proceduri, in sensul ca evaluarea probelor si a oricaror aspecte privind oportunitatea masurilor este atributul exclusiv al organelor judiciare.

Conducerea Ministerului Public apreciaza ca modificarile solicitate se impun in conditiile in care, in cursul acestui an, doua anchete penale au fost impiedicate prin respingerea solicitarilor procurorilor privind ridicarea imunitatii parlamentare", se arata intr-un comunicat al Minsiterului Public.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii