A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662447.5425.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Thompson: „Romania si SUA coopereaza pe subiecte privind statul de drept si lupta impotriva coruptiei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2015, ora 11:52

Thompson: „Romania si SUA coopereaza pe subiecte privind statul de drept si lupta impotriva coruptiei”

Articol de Madalina Irimia
Romania si SUA coopereaza in cadrul unor programe si pe subiecte legate de statul de drept, lupta impotria coruptiei si lupta impotriva terorismului, a declarat, luni, insarcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, la o expozitie cu ocazia celei de a 135-a aniversari a relatiilor diplomatice.

"Expozitia ne ofera un prilej extraordinar de a parcurge impreuna cele mai importante evenimente care au marcat cei 135 de ani de relatii politice, economice, militare, academice si culturale dintre tarile noastre (...) Astazi, 135 de ani mai tarziu, prietenia noastra este doar mai profunda si mai puternica", a declarat, luni, insarcinatul cu afaceri al SUA ad-interim, Dean Thompson, la vernisajul expozitiei "135 de ani de relatii diplomatice Romania-SUA", organizata la Biblioteca Nationala a Romaniei.

"Natiunile noastre continua sa colaboreze strans pentru a infrunta cele mai dificile provocari mondiale. De exemplu, cooperam in cadrul unor programe si pe subiecte legate de statul de drept, lupta impotriva coruptiei si lupta impotriva terorismului. in plus, am avut numeroase schimburi academice in si din tarile noastre, intr-o multime de domenii precum guvernarea corporativa, administratia publica si traficul de persoane", a spus Thompson.

Diplomatul american a subliniat diversitatea din cele doua tari, apreciind ca Romania si SUA se straduiesc sa aiba politici incluzive.

"Ramanem uniti si ne exprimam angajamentul fata de egalitate, securitate si libertate, libertatea intregii lumi. Aceasta seara este o celebrare a incredibilei, puternicei si indelungatei prietenii dinre poporul american si poporul roman. Prieteni atunci, prieteni acum, prieteni pentru totodeauna", a mai spus Dean Thompson, care si-a tinut o parte a discursului in limba romana.

Expozitia documentara "135 de ani de relatii diplomatice Romania-SUA", care ilustreaza cele mai importante aspecte ale relatiilor bilaterale, de la inceputuri pana la stadiul actual al Parteneriatului Strategic", va fi deschisa in perioada 29 iunie-31 iulie 2015, la Biblioteca Nationala a Romaniei, salile Symposium si Euphoria.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii