A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817682.7851.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

The Daily Express: Romanii spera ca Iohannis sa scoata tara din umbra anilor lui Ceausescu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-12-2014, ora 14:06

The Daily Express: Romanii spera ca Iohannis sa scoata tara din umbra anilor lui Ceausescu

Articol de Madalina Irimia
Romanii spera ca noul lor presedinte, Klaus Iohannis, va putea scoate tara din umbra anilor lui Nicolae Ceausescu, la 25 de ani dupa inlaturarea de la putere a unuia dintre cei mai cruzi dictatori din Europa, comenteaza publicatia britanica The Daily Express, in editia electronica de miercuri.

Romanii comemoreaza saptamana aceasta un eveniment care continua sa fie o cicatrice in constiinta colectiva a tarii: se implinesc 25 de ani de cand dictatorul Nicolae Ceausescu si sotia sa Elena au intalnit o soarta infioratoare, fiind executati in ziua de Craciun, dupa decenii de crime impotriva propriului popor.

In ziua de Craciun a anului 1989 a fost inlaturat de la putere unul dintre cei mai cruzi dictatori ai Europei, Nicolae Ceausescu, dar si sotia sa ingamfata si extrem de ambitioasa, Elena. Ei au fost impuscati de plutonul de executie la cateva minute dupa un proces rapid in care au fost gasiti vinovati de genocid si crime impotriva poporului roman.

Dar adevarata poveste a regimului lor autoritar si a coruptiei care le-a oferit o viata intr-o opulenta de neimaginat ramane greu de crezut, chiar si dupa 25 de ani, comenteaza Daily Express, prezentand viata lui Ceausescu de la fuga sa de acasa la varsta de 11 ani, ascensiunea la putere si pana la finalul violent al regimului sau.
Repercusiunile regimului lui Ceausescu se simt si astazi in Romania, care are o datorie externa de aproximativ 90 de miliarde de euro si se confrunta in continuare cu coruptia, luptele interne si problemele economice. in plan social, efectele asupra poporului roman au fost catastrofale, adauga publicatia britanica, mentionand miile de copii ramasi in orfelinate.

Dar saptamana aceasta, un nou presedinte a depus juramantul. Klaus Iohannis, un fost profesor dintr-o minoritate etnica, a uimit tara invingandu-l pe premierul Victor Ponta la alegerile din noiembrie, in special datorita sprijinului romanilor din strainatate. Romanii spera acum ca el va putea scoate tara din umbra anilor lui Ceausescu, conchide The Daily Express.

Sursa: mediafax.ro
Foto: observator.tv
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii