A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832197.8374.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Testul simplu prin care afli daca mananci mere cu chimicale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-04-2016, ora 11:55

Testul simplu prin care afli daca mananci mere cu chimicale

Articol de Cristian Amariei
Merele pe care le gasim in supermarket-uri sunt, in mare parte, tratate cu tot felul de chimicale, printre care si ceara, pentru a nu expira prea repede. Asa se face ca vrem sa ajungem acasa cu o portie de sanatate, insa nu facem in schimb decat sa ne-o periclitam.

Ceara care se foloseste pentru a da merelor stralucire si… rezistenta se obtine din substante toxice, care ne fac rau. Aceeasi ceara are capacitatea de a pastra in coaja merelor toate pesticidele si tratamentele care au fost folosite pentru cresterea merelor, pana la recoltare.

Asadar, aceste substante nu se vor indeparta printr-o simpla spalare cu apa rece, asa cum se intampla in cazul merelor netratate cu ceara. Daca le consumam pe termen lung in aceasta forma, creste chiar posibilitatea de a ne imbolnavi de alergii, cancer, boli de inima, diabet, tiroida.

Este ideal sa gasiti un producator de incredere care sa va aduca mere care nu sunt astfel tratate.

Cum stii daca merele pe care le consumi sunt tratate cu ceara?

Exista un test simplu care iti arata daca merele pe care tu le iei de la supermarketul de unde faci de obicei cumparaturile contin astfel de chimicale.

In primul rand, daca fructul este foarte lucios si are un miros de rasina combinat cu mirosul lui natural, acesta este un prim semn ca nu ai cumparat ceea ce trebuie. in al doilea rand, daca le lasi putin in apa fierbinte, pe suprafata merelor poti observa o pelicula de culoare alba, care se caseaza.

Totusi, poti scapa de ceara deloc benefica de pe mere printr-o metoda ingenioasa. Iata ce ai de facut!
Umple o oala cu trei litri de apa calduta. in apa adauga un pahar de otet si 3 lingrui de bicarbonat de sodiu. Amesteca bine, pana cand solutie devine omogena. Spala merele cu acest amestec, pana cand nu mai simti la mana ca sunt lipicioase.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: mere, chimicale, test
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii