ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-05-2015, ora 13:01

Testul simplu care iti spune daca ai anemie

Articol de Cristian Amariei
Cel putin o data pe an este indicat sa iti faci analizele generale, dar pana ajungi la medic, poti afla si acasa daca suferi de o boala. Vezi cat de simplu este testul care iti spune daca ai anemie.

Anemia este, de obicei, cauzata de lipsa de fier si unul dintre principalele semne de boala este oboseala excesiva. Un test de sange iti spune clar daca ai aceasta afectiune, insa iti poti da seama si acasa daca iti lipsesc anumiti nutrienti. Pur si simplu uita-te la mana. Pune-o in fata ta si intinde degetele usor in spate. Daca liniile lor sunt rosii, nu ai anemie, insa daca sunt albe, s-ar putea sa ai o lipsa de fier, potrivit answers.com.

Cum recunosti anemia

Simptomele anemiei apar, de obicei, in stadii avansate. Printre acestea se numara lipsa energiei, palpitatii, dificultati de respiratie, dureri de cap, dificultati de concentrare, ameteli, paloare a pielii, crampe musculare sau insomnie. Anemia este cauzata, in principal, de lipsa fierului, iar bolnavii ar putea observa, la inceput, o pofta pentru substante ciudate, precum hartie, gheata sau noroi. Mergi la medic daca aceste simptome persista, pentru ca el va sti cu exactitate ce sa iti prescrie.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: test, anemie, simptome
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii