A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675409.6417.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Testul minune. Istoria infectiilor virale, descoperita de medici cu o singura picatura de sange
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-06-2015, ora 15:10

Testul minune. Istoria infectiilor virale, descoperita de medici cu o singura picatura de sange

Articol de Cristian Amariei
Oamenii de stiinta pot afla acum intreaga ta istorie de infectii virale dintr-o singura picatura de sange.

Noul test, care se afla in continuare in faza experimentala, poarta numele de VirScan si are capacitatea de a detecta toate virusurile cu care a fost infectat in timpul vietii un pacient, inclusiv cele cu care sistemul sau imunitar se bate in acel moment.

Chiar si dupa o perioada de timp indelungata dupa ce boala nu mai afecteaza organismul unei persoane, sistemul imunitar isi "aminteste" infectia. Acesta este motivul pentru care vaccinurile functioneaza.

In cateva zile de la aparitia unei infectii virale, sistemul imunitar produce anticorpi impotriva acesteia si chiar si atunci cand infectia a fost eradicata, sistemul imunitar pastreaza rezerve de anticorpi, pregatiti sa tina la distanta virusul.

VirScan poate identifica infectiile cu care s-a confruntat corpul pacientului gasind anticorpii produsi ca raspuns la acestea.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard si de la alte cateva institute internationale au testat VirScan pe mostre de sange provenite de 569 de donatori de pe patru continente. Testul a functionat cu succes pentru 206 tipuri de virusuri si mai bine de 1.000 de tulpini. in medie, conform prezentei anticorpilor in organism, oamenii au fost expusi la circa 10 virusuri, desi doi dintre donatori aratau semne ca ar fi luptat cu cel putin 84.

Testul ar putea sa ii ajute pe oamenii de stiinta sa gaseasca legaturi intre infectii trecute si afectiuni aparute recent la pacienti. Cunoscand cand au fost oamenii expusi la diverite virusuri, testul ar putea sa determine gasirea unor perioade si mai propice pentru vaccinarea la copii. VirScan costa 25 de dolari.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii