A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719814557.6941.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Testul care iti spune daca ai ficatul sanatos
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-08-2015, ora 09:35

Testul care iti spune daca ai ficatul sanatos

Articol de Madalina Irimia
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe si indeplineste peste 500 de functii. Fa testul de mai jos si afla daca este sanatos sau are nevoie de o detoxificare.

Ce trebuie sa faci?

Raspunde sincer la urmatoarea intrebare: care este cantitatea maxima de alcool pe care o bei in fiecare saptamana?

Daca raspunsul este trei bauturi sau mai putin, inseamna ca ficatul tau este sanatos si mai tanar cu trei ani decat varsta ta reala. Daca raspunsul este patru, ficatul tau are varsta ta. Daca, insa, bei mai mult de cinci bauturi, ficatul tau este mai batran decat tine si ar trebui sa ii acorzi o grija aparte, daca nu vrei sa ai probleme.

Ficatul are capacitatea de a se regenera, insa de cate ori trebuie sa filtreze alcool, unele celule mor. Daca bei cantitati mari de alcool pentru o perioada mare de timp, celulele nu se mai regenereaza si provoaca probleme serioase de sanatate.

Ce trebuie sa faci pentru a avea un ficat sanatos

Daca rezultatul obtinut la test te ingrijoreaza, poti lua unele masuri. in primul rand, nu bea mai mult de un pahar de vin pe zi. in al doilea rand, redu cantitatea de grasimi din alimentatie, pentru a preveni aparitia cirozei si a cancerului hepatic. Sportul si odihna au, de asemenea, roluri importante cand vine vorba de sanatatea ficatului.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: test, sanatate, ficat
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii