A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663955.8168.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Testamentul unui mare om de stiinta, expus pentru prima data
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-03-2015, ora 09:58

Testamentul unui mare om de stiinta, expus pentru prima data

Articol de Madalina Irimia
Testamentul in formatul original al celebrului om de stiinta Alfred Nobel va fi expus pentru prima data in public, la 119 ani de la moartea sa.

Fondatorul prestigioaselor premii Nobel a murit pe 10 decembrie 1896 in Sanremo, Italia, dupa o viata intreaga in care a inventat lucruri remarcabile, precum dinamita, cauciucul sintetic, pielea artificiala si matasea sintetica.

Testamentul pe care l-a lasat urmasilor si care include clauzele speciale referitoare la infiintarea celebrelor premii a fost expus pentru prima data in public, in Muzeul Nobel din Stockholm, informeaza lefigaro.fr si a fost vazut de foarte putine persoane pana in prezent.

Expozitia evoca importanta pe care o are transmiterea de bunuri. Testamentul este piesa de rezistenta. Este un document simplu, dar care face legatura intre munca noastra (de la muzeu, n.r.) si premiile Nobel”, a explicat curatoarea expozitiei, Karin Jonsson.

„Este vorba de a materializa mostenirea inventatorului dinamitei in randul publicului. Acest lucru il face mai popular”, a adaugat colegul ei, Gustav Kallstrand. Premiile Nobel reprezinta „una dintre marcile cele mai importante ale Suediei”, a declarat la randul sau purtatorul de cuvant al institutiei suedeze.

Integral pe greatnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  06.06.2017 04:07

wh0cd325777 cheap medrol

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii