A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674683.5388.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Teroristul care a planificat atentatele din Paris a trecut fara probleme de trei controale ale politiei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-12-2015, ora 15:09

Teroristul care a planificat atentatele din Paris a trecut fara probleme de trei controale ale politiei

Articol de Cristian Amariei
Salah Abdeslam, suspectat ca a jucat un rol-cheie in atacurile de la Paris, a trecut de trei controale ale politiei, in Franta, inainte sa ajunga in Belgia, a declarat o sursa apropiata anchetei din Belgia pentru AFP.

Confirmand o informatie publicata de cotidianul Le Parisien/Aujourd'hui en France, aceasta sursa se bazeaza pe marturia lui Hamza Attou, suspectat ca l-a ajutat, alaturi de Mohammed Amri, pe Salah Abdeslam sa ajunga la Bruxelles, la o zi dupa atacurile de la 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti si sute de raniti.

Potrivit acestei surse, atunci cand Hamza Attou si Mohammed Amri s-au intalnit in Franta cu Salah Abdeslam - prietenul lor din comuna Molenbeek de la Bruxelles, care le-a transmis prin SMS-uri cum sa-l gaseasca - acesta era "agitat... nu era in largul lui.... nu se simtea bine".

Dupa aceea, el i-a amenintat. "Ne-a spus sa-l ducem la Bruxelles, altfel detoneaza masina", afirma aceeasi sursa. Iar pentru a-i convinge, Salah Abdeslam s-a laudat ca a impuscat oameni cu o arma de tip Kalasnikov, adaugand ca fratele sau, Brahim, s-a detonat si ca el, singurul supravietuitor, este al "zecelea" membru al comandourilor jihadiste.

El a spus, de asemenea, "ca a lasat cartea de identitate a fratelui sau intr-o masina (fara sa precizeze care) pentru ca sa fie cunoscut in intreaga lume, la fel ca (Amédy) Coulibaly", care a ucis o politista municipala si patru persoane, intr-un supermarket cu specific evreiesc, la Paris, in timpul atacurilor din ianuarie.

Pentru a evita controale de politie, Salah Abdeslam le-a cerut calauzelor sale sa circule pe stradute dosite, dar s-au ratacit si s-au intors pe autostrada. Le-a spus ca conduca prudent.

Ei nu au evitat baraje rutiere si au fost controlati in trei randuri. La primul baraj, politistul i-a intrebat "daca au consumat" ceva. Salah a ramas tacut, pe bancheta din spate. Amri si Attou au raspuns "da", pentru ca tocmai fumasera un joint. "Politistul a spus ca nu e bine, dar ca nu aceasta era prioritatea astazi". Politistul nu le-a cerut actele.

Abia la al doilea si la al treilea control le-au fost verificate documentele de identitate.

La ultimul control, in apropiere de Cambrai, Salah si-a dat chiar adresa de la Molenbeek. Insa, i acel moment nu era, inca, dat in urmarire.

La acest al treilea control, cand cei trei au alimentat masina, Salah Abdeslam "s-a dus la toaleta si s-a intors cu haina deschisa". Transportatorii sai nu vad nici centura si nici pusca de tip Kalasnikov.

Ancheta se desfasoara in Franta si in Belgia, de unde au plecat si de unde erau originari mai multi atacatori. Asa cum a dezvaluit Le Parisien, SMS-ul trimis de unul dintre atacatorii de la Batacalan, in care afirma "am plecat, incepem", era trimis catre un numar belgian, a confirmat duminica o sursa franceza apropiata anchetei.

Doi barbati au fost inculpati si incarcerati in Franta, suspectati ca au furnizat o locuinta in care sa se replieze jihadistului belgian de origine marocana Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor. In Belgia, opt barbati au fost inculpati si incarcerati, dintre care patru sunt suspectati ca l-au transportat pe Salah Abdeslam in orele de imediat dupa masacre.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii