ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2015, ora 11:28

Teroristii au bagat spaima in autoritati: Masuri drastice de securitate in capitalele europene, de Anul Nou

Articol de Cristian Amariei
Masurile de securitate sunt intarite in principalele orase ale Europei inainte de Anul Nou. Oficialii se tem de posibile atentate teroriste ce vizeaza marile adunari de oameni stransi pentru a sarbatori trecerea in noul an.

Festivitatile si jocurile de artificii au fost anulate in capitala belgiana Bruxelles, iar masuri suplimentare vor fi luate in orase precum Paris, Londra, Berlin si Moscova, scrie BBC.

La inceputul acestei saptamani, politia din Austria a anuntat ca un serviciu de informatii dintr-o tara prietena a avertizat-o ca principalele capitale europene risca sa fie tinta unor atentate teroriste in perioada Sarbatorilor.

Premierul belgian Charles Michel a aratat ca anularea festivitatilor din Bruxelles, care in trecut au atras si 100.000 de oameni, au fost anulate pe baza informatiilor primite, pentru ca "nu putem controla pe toata lumea".

La inceputul acestei saptamani, politia a arestat doua persoane suspectate ca planuiau atacuri in timpul sezonului festiv si a confiscat materiale de propaganda pentru gruparea extremista Statul Islamic. Belgia este in alerta ridicata dupa atacurile teroriste din Paris de la 13 noiembrie. Se crede ca mai multi dintre cei implicati in atacuri au proveneau din Belgia.

Miercuri, politia turca a arestat doua persoane, membri ai Statului Islamic, ce ar fi planuit sa atace ceremoniile din Ankara. Securitatea a fost sporita si la Istanbul.

In Paris, jocurile de artificii au fost anulate, insa adunarea traditionala de pe Champs Elysee va avea loc la miezul noptii, pe fondul securitatii sporite. Proiectiile pe ecran supradimensionat de la Arcul de Triumf au fost scurtate ca durata si s-au luat masuri pentru dispersarea multimii.

Securitatea a fost intarita si in orase unde nu exista amenintari specifice. La Moscova, Piata Rosie, unde se strang in general oamenii la Anul Nou, va fi complet inchisa.

In Berlin, artificiile sunt interzise iar gentile vor fi controlate in fata Portii Brandenburg, care este inchisa de la Craciun. Pana la un milion de oameni ar urma sa sarbatoreasca aici Anul Nou.

Politia din Londra va trimite in oras 3.000 de politisti, inclusiv ofiteri inarmati. Sunt asteptati peste 100.000 de oameni la jocurile de artificii puse in scena de primaria orasului.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii