ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-01-2013, ora 17:04

Termenul limita pentru depunerea proiectelor aferente masurii 123 din PNDR, preungit pana pe 1 februarie

Articol de Cristian Amariei

Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala a prelungit cu 14 zile, pana la 1 februarie 2013, termenul limita pentru depunerea proiectelor aferente celei de-a douasprezecea sesiuni pentru masura 123, 'Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere', potrivit anuntului publicat pe site-ul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Fondurile disponibile pe acesta masura sunt de 80 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro pentru implementarea standardului privind laptele crud, in conformitate cu decizia UE si 60 de milioane de euro pentru finantarea proiectelor care vizeaza investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole.

Potrivit APDRP, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul masurii 123 este de 3 milioane de euro.

Masura 123 "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere" se incadreaza in Axa I - 'Cresterea competitivitatii sectorului agricol si silvic' si are ca obiective principale introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee pentru obtinerea de noi produse agricole si forestiere competitive si adaptarea intreprinderilor la noile standarde comunitare atat in etapa de procesare cat si in cea de distributie a produselor obtinute. De asemenea, masura mai are ca obiective imbunatatirea veniturilor intreprinderilor sprijinite prin cresterea valorii adaugate a produselor agricole, precum si cresterea eficientei economice a activitatii microintreprinderilor, prin dezvoltarea si modernizarea echipamentelor, proceselor si tehnologiilor de prelucrare.

Termenul limita de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferenta masurii 123 este 1 februarie 2013, ora 12:00.

Anuntarea rezultatelor pentru cererile de finantare depuse in cadrul acestei sesiuni se va face dupa aprobarea Raportului de Selectie de catre directorul general al Autoritatii de Management pentru PNDR.

APDRP va notifica in scris si prin intermediul paginii de internet www.apdrp.ro si www.madr.ro pe toti solicitantii privind rezultatul evaluarilor cererilor de finantare depuse de catre acestia la sediile APDRP.

Sursa: AGERPRES

Foto: business24.ro

     
Tag-uri: fonduri, agricultura, euro
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii