A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817992.0701.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Temperaturile ridicate din casa pot provoca infectii si alergii iarna. Cum sa va protejati sistemul imunitar in sezonul rece
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2015, ora 10:04

Temperaturile ridicate din casa pot provoca infectii si alergii iarna. Cum sa va protejati sistemul imunitar in sezonul rece

Articol de Madalina Irimia
E ger afara? Atunci de ce va doriti ca in interiorul locuintei sa stati la temperaturi de vara? Vorbim de o metoda prin care favorizati infectiile respiratorii, dar si alergiile. Frigul este bun, iar respectarea sezonului rece inseamna de fapt un risc scazut de infectii.

Ce va doriti iarna? Sa fie cald in casa. Evitati, insa, sa stati in temperaturi mari in interior. Aerul uscat provoaca leziuni pe mucoasa nasului si va imbolnaveste mai repede. Aerul umed si cald creste riscul alergiilor.

Anotimpul rece este preferatul virusurilor cu transmitere respiratorie. Va infectati cu un virus, capatati imunitate specifica doar pentru acel micro-organism. Luati contact cu un alt virus, sunteti pretabili oricand la o noua infectie. Pentru fiecare tip de virus, organimul pune la batate armate intregi de aparare.

Conferentiar doctor Monica Luminos, medic primar boli infectioase: "Am facut infectie cu adenovirusuri, nu mai fac infectie cu adenovirusuri, dar fac infectiue cu rinovirus, fac infectie cu virusl gipal, cu orice virus care imi circula mie in iarna respectiva, incit la sfarsitul iernii de aia avem acea astenie de primavara, de acea aveam rezistenta scazuta, pentru ca suntem la capatul puterii din punct de vedere imunitar."

Prima masura prin care limitati aceste infectari este sa circulati cat mai mult in aer liber, chiar daca e frig. In spatii deschide, virusurile se disperseaza si e greu sa va infectati. In spatii inchise, micro-organismele circula cel mai usor de la o persoana la alta. Asadar, expunerea la frig e recomandata la orice varsta, inclusiv pentru cei mici.

Integral pe stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii