ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-12-2013, ora 06:43

Te trezesti obosit? Afla care sunt cauzele

Articol de Madalina Irimia

Somnul este o parte importanta din viata fiecaruia dintre noi. Daca incercati ore in sir sa adormiti si nu reusiti inseamna ca suferiti de insomnie. Stimulentele frecvent asociate cu tulburari ale somnului sunt cofeina si nicotina.

Insomnia este o tulburare foarte frecventa, care ne afecteaza capacitatea de a functiona normal in timpul zilei, scrie farmaciata.ro. Nou-nascutii dorm in medie 16 ore din 24, adolescentii au nevoie in medie de 9 ore, iar adultii, de 7-8 ore de somn pe noapte.

Insomnia poate fi situationala, durand de la cateva zile la cateva saptamani, sau cronica, avand durata de peste o luna. Insomnia cronica poate contribui chiar la declansarea anumitor boli organice: afectiuni cardiace, hipertensiune arteriala, diabet zaharat. In cazurile severe, pacientii prezinta dificultati de concentrare, de gandire, oboseala cronica.

Insomnia poate fi cauzata de o multitudine de factori: schimbarea programului de munca, zgomote excesive sau neplacute, temperaturi ridicate sau scazute, situatii stresante (examene, pierderea unor fiinte dragi, somaj, divort etc.), dar si de cauze medicale.

Stimulentele frecvent asociate cu tulburari ale somnului sunt cofeina si nicotina. Oamenii consuma adesea si alcool seara, crezand ca induce somnul. Alcoolul este asociat cu intreruperi ale somnului si senzatia de oboseala dimineata. Si partenerul care sforaie sau se misca periodic in timpul somnului poate fi o alta cauza a somnului neodihnitor.

Sursa: realitatea.net

     
Tag-uri: somn, oboseala, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii