ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-04-2014, ora 10:08

Te doare "mijlocul"? Vezi care sunt cauzele!

Articol de Madalina Irimia

Odata cu instalarea toamnei, incep si durerile de spate. De ce? Vezi ce spun specialistii!

E atat de chinuitoare si insuportabila ca, pana la urma, ne trimite la medic. Caci imposibilitatea de a ne misca sperie, in cele mai multe dintre cazuri. Durerea de spate, numita de specialisti lombalgie, e o adevarata suferinta. Si nu tine cont de varsta. De aceea, inainte de orice, e important ca un medic sa puna diagnosticul precis, in urma unor teste. Caci cauzele sunt diverse.

Lombalgia are cauze multiple

Fie ca debuteaza brusc, fie tine de mult timp, fie se resimte si in burta, si in fese ori coboara pe picior. Iata cum durerea de spate ne poate duce cu gandul la diverse afectiuni. "In urma unei anamneze corecte si a unei examinari atente, medicul decide daca sunt necesare explorari suplimentare care sa depisteze o problema a coloanei vertebrale lombare sau o patologie renala.", spune dr. Simona Huica, specialist reumatolog la Centrul Medical Focus. In functie de modul de manifestare, lombalgia poate fi acuta, cronica ori recidivanta. Cand cauza este una reumatologica, debuteaza brusc, dupa un efort intens sau dupa expunere la frig. Si, de cele mai multe ori, ne imobilizeaza la pat.

Integral pe unica.ro

Foto: rtv.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
sympathizetrack,  07.12.2023 11:34

Apreciez postarea ta fantastică. Vă mulțumim pentru împărtășirea acestei postări; mi-a făcut plăcere să o citesc. Citesc frecvent eseurile mai scurte și explic motivațiile autorilor, așa cum am făcut cu acesta. skibidi toilet

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii