A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818153.7652.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Taxa de autostrada: cat vor plati romanii pentru a circula pe A1 si A2
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-01-2016, ora 10:31

Taxa de autostrada: cat vor plati romanii pentru a circula pe A1 si A2

Articol de Madalina Irimia
Se pregateste sistemul de taxare a autostrazilor din Romania. Romanii vor fi obligati sa plateasca minim 1,75 euro pentru fiecare 100 de kilometri parcursi pe autostrada.

Soferii romani vor fi obligati sa plateasca daca vor sa circule pe A1 si A2. Taxa va scoate din buzunarul fiecarui sofer minimum 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri parcursi pe autostrazile construite din bani publici sau europeni, scrie b365.ro.

Romanii au scos din buzunar, de la 1 aprilie 2014 pana astazi, circa 1,5 miliarde de euro pentru drumuri si autostrazi pe care tara noastra nu le are. Banii au fost colectati din rovinieta si acciza de 7 eurocenti/litru de carburant.

Cu toate acestea, colosala suma de aproximativ 1,5 miliarde de euro nu este suficienta pentru reprezentantii statului, care sunt hotarati sa introduca o noua taxa.

Prima autostrada din Romania pentru care soferii vor fi taxati este A1, Bucuresti-Pitesti. Taxe se va aplica dupa ce soseaua cu patru benzi, cu o lungime de aproximativ 110 km, va suporta reparatii capitale.

Urmatoarea pe lista oficialilor Ministerului Transporturilor este autostrada Bucuresti-Constanta, romanii fiind nevoiti sa-si suplimenteze bugetul pentru un concediu pe litoralul romanesc, incepand din vara anului 2018, cu suma aferenta taxei de autostrada.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii