A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719682089.0224.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tarile europene cele mai vulnerabile in fata unor revolte anti-UE. Cum sta Romania?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-07-2016, ora 12:12

Tarile europene cele mai vulnerabile in fata unor revolte anti-UE. Cum sta Romania?

Articol de Cristian Amariei
Votul UK pentru iesirea din Uniunea Europeana a scos la iveala cat de polarizata este societatea britanica.

Tinerii au votat diferit fata de cei mai in varsta, optiunile au variat si in functie de nivelul de pregatire sau locul de nastere: in Regatul Unit sau in afara lui.

Imediat dupa ce s-au anuntat rezultatele referendumului din 23 iunie, au aparut ingrijorari ca decizia UK ar putea declansa un efect de domino, incurajand miscarile anti-UE existente pe continent. Asadar, daca ar exista tari care sa calce pe urmele Marii Britanii, care ar fi ele?

Jurnalistii de la Public Radio International din SUA au incercat sa raspunda la aceasta intrebare folosind o abordare inedita. Pe baza celor mai recente date ale UE, ziaristii au aflat in ce masura exista in alte state europene factorii care au contribuit la un rezultat in favoarea Brexit, scrie Global Post.

A reiesit ca cele mai vulnerabile tari in fata miscarilor eurosceptice sunt Italia, Germania, Spania, Grecia, Ungaria si Bulgaria. Romania nu este expusa atat de mult acestui risc.

1. Populatie imbatranita

Diviziunea dintre generatii a fost evidenta la referendumul din UK. Regiunile cu alegatori mai in varsta au optat pentru Brexit, in timp ce zonele in care locuiesc mai multi tineri au votat sa ramana in Uniunea Europeana.

Datele arata ca persoanele cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani din Olanda, Italia, Germania, Franta si Finlanda reprezinta mai putin de 45% din populatia totala.

Continuarea aici
     
Tag-uri: revolta, ue, romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii