A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831916.278.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tariceanu, despre consultarile pe tema alegerilor locale: „Nu e normal ca Guvernul sa joace ca o minge de ping pong”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
27-01-2016, ora 13:03

Tariceanu, despre consultarile pe tema alegerilor locale: „Nu e normal ca Guvernul sa joace ca o minge de ping pong”

Articol de Cristian Amariei
Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca ALDE vrea sa participe la o discutie cu premierul Dacian Ciolos pe tema organizarii alegerilor in doua tururi si taxeaza Guvernul pentru ca si-a schimbat pozitia legata de acest subiect, "la presiunea unui partid politic".

ALDE nu a primit inca invitatie la consultarile cu premierul Ciolos, pe tema alegerilor in doua tururi, a spus copresedintele formatiunii Calin Popescu Tariceanu. Chiar daca ALDE va participa la discutii, oficialul spune ca nu este de acord cu "schimbarea de pozitie" a prim-ministrului.

"Nu am discutat nimic cu premierul pe tema alegerilor locale. Am vazut ca a facut un anunt. Daca are intentia, sa dea curs acelei intentii si sa ne invite la dialog. Nu am primit nicio invitatie in acest sens.

Este o discutie la care vrem sa participam, insa aceasta modalitate de a raspunde in aceasta forma presiunilor unui partid politic, nu mi se pare adecvata. Vreau sa readuc aminte, decizia de organizare a alegerilor intr-un singur tur a fost luata cu consensul politic, inclusiv al PNL. Daca anumite considerente electorale ii determina sa isi schimbe pozitia, nu stiu daca este normal ca si Guvernul sa joace ca o minge de ping pong, de colo, colo", a spus Calin Popescu Tariceanu.

Premierul Dacian Ciolos a chemat partidele la consultari privind alegerea primarilor in doua tururi la scrutinul local care va avea loc in acest an. Discutiile vor avea loc in perioada urmatoare.

Decizia lui Ciolos a venit dupa ce de Ziua Unirii, la Iasi, presedintele Iohannis a declarat ca ideea alegerilor pentru functia de primar in doua tururi de scrutin este foarte buna, el adaugand ca schimbarea legii actuale depinde de partidele parlamentare si de Guvern si le doreste acestora sa gaseasca 'cea mai inteleapta solutie'.

'Ideea este, sigur, foarte buna. intrebarea se pune daca se mai poate, cu asa putin timp inainte de alegeri, schimba legea. Asta este o decizie a partidelor parlamentare si, sigur, in oarecare masura, a Guvernului. Eu le doresc sa gaseasca cea mai inteleapta solutie', a afirmat seful statului.

Totodata, seful Guvernului a fost intrebat daca va fi de acord cu varianta unei Ordonante de Urgenta a Guvernului care sa modifice legea alegerilor locale in acest sens, daca partidele ar fi de acord. 'O sa discut cu partidele politice intai', a raspuns Ciolos.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii