ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-04-2013, ora 12:02

Tara in care pacientii FUMATORI nu sunt OPERATI in spitale

Articol de Cristian Amariei

Uniunea medicilor din Suedia a publicat un comunicat in care anunta ca de acum incolo pacientii care au viciul fumatului vor fi operati doar in cazurile in care interventia chirurgicala este necesara pentru salvarea vietii.

Practic in acelasi timp, o serie de organizatii sociale influente din aceasta tara au cerut interzicerea totala a fumatului incepand din 2025 si implementarea unui program pentru dezobisnuirea fortata a fumatorilor de viciul lor. Astfel, aproape 15% dintre suedezi, carora le place sa se delecteze fumand, s-au pomenit in noua casta a 'intangibililor', noteaza cotidianul rus Novie Izvestia, citat de Agerpres.

De altfel, trecerea simbolica a fumatorilor suedezi in categoria de 'cetatean de mana a doua' a avut loc inca in urma cu cinci ani, cand intreaga Suedie urmarea un caz anchetat de Justitia Ecologica a tarii. Un fost avocat, care locuia intr-o vila din sudul Suediei, a scris plangere impotriva vecinei sale care fuma langa casa sa pe un teren comun. Avocatul afirma ca vantul duce 'fumul otravitor' in directia sa si din acest motiv el este nevoit sa-si petreaca mult timp din viata sa pretioasa cu masca de gaze pe cap. Situatia comica s-a transformat intr-o drama. La locul 'crimei' s-a deplasat o comisie care a facut masuratorile corespunzatoare si a luat partea reclamantului. Paratei care 'otravea aerul' i s-a interzis sa fumeze pe o buna parte din propriul teren, destul de vast. In cazul in care aceasta ar fi depasit zona trasata in acest scop de experti, femeia urma sa fie evacuata fortat.

Integral pe realitatea.net

Foto: guardian.co.uk

     
Tag-uri: fumatori, operatii, Suedia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii