ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-01-2014, ora 15:06

Tara in care ai putea sa faci PUSCARIE daca mesteci GUMA. Cele mai ciudate legi din lume

Articol de Madalina Irimia

E interzis prin lege sa mesteci, sa fii gras sau sa mori. Sunt doar cateva dintre legile care chiar sunt puse in aplicare in diferite tari din lume. Richard Happer a dezvaluit in ultima sa carte 250 dintre cele mai ciudate si nebunesti legi ale lumii.

O locatie unde nu ai voie sa mori Daca esti in cautarea unui loc al vietii eterne, mergi in orasul arctic izolat Longyearbyen, unde moartea este interzisa prin lege. De fapt, aceasta lege a fost adoptata deoarece s-a dovedit ca trupul uman nu se descompune in permafrost (n.r. soluri inghetate tot timpul anului). Cimitirul a incetat sa mai primeasca oameni in urma cu 70 de ani, asa ca, daca se intampla sa te imbolnavesti acolo, vei fi imediat expediat cu avionul pe continent, unde iti poti incheia socotelile cu viata fara a incalca vreo lege, scrie financiarul.ro.

Interzis mestecatul gumei Te-ai gandit vreodata ca guma de mestecat te poate baga in puscarie? Ei bine, in Singapore, mestecatul gumei este complet ilegal inca din 1992. Singura exceptie este guma cu nicotina, dar chiar si fumatorii o pot achizitiona de la farmacie doar cu prescriptie medicala.

Lupta cu grasimea In Japonia este interzis sa fi gras. Desi tara are deja una din cele mai mici rate de obezitate din lume (mai putin de 5% dintre persoane sunt obeze, fata de 35% in SUA), acest lucru nu i-a impiedicat pe parlamentarii japonezi sa stabileasca o dimensiune maxima a taliei, in 2009. Fiecare barbat cu varsta de peste 40 de ani nu trebuie sa aiba o talie care sa masoare mai mult de 80 de centimetri, in timp ce femeile nu au voie sa aiba o dimensiune a taliei mai mare de 90 de centrimetri. Iar aceasta lege vine din tara care ne-a facut cunostinta cu luptele sumo…

In Danemarca, inainte de a porni motorul, esti obligat prin lege sa verifici daca nu cumva exista copii care dorm sub masina ta. Insa nu intra in panica daca uiti sa faci acest lucru si ajungi in puscarie, deoarece, in Danemarca, nu este ilegal sa evadezi din inchisoare.

Integral pe financiarul.ro

foto: pcmlifestyle.com

     
Tag-uri: lege, tara, guma
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii