A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834069.7581.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tara europeana unde serviciul militar redevine OBLIGATORIU
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2015, ora 10:35

Tara europeana unde serviciul militar redevine OBLIGATORIU

Articol de Cristian Amariei
Noile atacuri din vestul Ucrainei au dus la o decizie importanta a Parlamentului de la Kiev: reluarea serviciului militar obligatoriu.

Pe fondul noilor tensiuni dintre Ucraina si Rusia, Parlamentul ucrainean a adopat reluarea serviciului militar obligatoriu, aceasta decizie venind practic in sprijinul unei decizii a presedintelui Petro Porosenko, informeaza Reuters, citat de RFI.

Concret, luptele din estul tarii se intensifica din nou, in conditiile in care un autobuz a fost lovit de rachetele pro-rusilor, iar Kievul a acuzat prezenta a 8.500 de trupe rusesi. Astfel, autoritatile ucrainene vor sa contrabalanseze trupele ruse prin serviciul militar obligatoriu.

Agresiunea rusa continua. A existat o crestere semnificativa in intensitatea schimburilor de focuri”, a declarat secretarul general al consiliului national pentru aparare, Oleksandr Turcinov, in Rada Suprema.

In aceasta saptamana, liderul Ucrainei a semnat un decret privind trei noi etape de mobilizare partiala pentru acest an, potrivit sursei citate. “Provocarile care stau in fata noastra nu lasa nicio indoiala ca principalul nostru obiectiv este consolidarea capacitatii de aparare a tarii”, a precizat Porosenko, adaugand ca se va ajunge la aproximativ 50.000 de persoane mobilizate.

Mai mult, cei care vor fi obligati sa faca serviciul militar nu vor avea dreptul de a refuza atunci cand vor fi trimisi in zona de conflict din estul Ucrainei. in caz contrar, acestia risca urmarirea penala.

12 persoane au fost ucise, dupa ce un autobuz a fost atacat de separatistii pro-rusi. La momentul respectiv, autoritatile de la Kiev au acuzat rebelii, pozitie insa negata de acestia.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii