A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662380.4579.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Tara care face atat de multi bani din gunoi, incat il importa de la mii de kilometri
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-03-2016, ora 11:03

Tara care face atat de multi bani din gunoi, incat il importa de la mii de kilometri

Articol de Madalina Irimia
Suedia a reusit un lucru care parea aproape imposibil: statul de 9,5 milioane de locuitori a ramas fara gunoi. Chiar daca acesta este un lucru pozitiv, el are si urmari negative. Suedia trebuie sa importe acum gunoi pentru a asigura necesarul de caldura si electricitate al cetatenilor sai.

Prin folosirea celor doua milioane de tone de gunoi si importul din afara granitelor, Suedia a devenit un model pentru alte state, suedezii fiind lideri mondiali in domeniul recuperarii energiei din deseuri.

Suedia a inceput astfel sa preia gunoiul produs de Norvegia, care inca produce o cantitate mai mare de deseuri decat cea pe care o poate transforma in energie. Norvegienii trimit anual 80.000 de tone de gunoi catre vecinii lor suedezi.

Solutia de a importa gunoi de la norvegieni este una extrem de profitabila: norvegienii platesc pentru a plasa excesul de deseuri, suedezii il ard pentru caldura si electricitate iar apoi trateaza cenusa, transformand-o in ingrasamant care ajunge inapoi la norvegieni. Catarina Ostland, consultant in cadrul agentiei suedeze pentru protectia mediului, nu este multumita de acest sistem. "As prefera sa importam gunoi de la state precum Italia, Romania sau Bulgaria, pentru ca acolo nu exista o cultura a reciclarii. Ar fi mult mai util pentru intreaga lume", a spus Ostland citata de idealistrevolution.org.

Anual, cantitatea totala de deseuri generate in Romaniai este de 10,2 tone de persoana, peste dublul mediei UE. Doar cinci alte tari au produs mai multe deseuri pe cap de locuitor in UE in anul 2010: Bulgaria, Luxemburg, Finlanda, Estonia si Suedia.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: suedia, import, gunoi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii